lördag 27 oktober 2012

Pumpasoppa


Efter mycket tvekande har vi nu infört soppa och pannkakor på torsdagar. Barnen har kompisar som äter det varje torsdag och det är ju en ganska mysig tradition, lite som lördagsgodis, fredagsmys, tacofredag (kommer aldrig att hända hemma hos oss) eller sushi-lördag (vår nya tradition). Att vi inte har ätit pannkakor har att göra med att jag inte tycker att det är riktig mat. Dessutom är det ju faktiskt ganska jobbigt att steka pannkakor och särskilt fort går det ju inte heller. 

Men vi möts halvvägs och barnen får pannkakor mot att de äter soppa innan. Och då passar vi på att göra massa roliga soppor. Förra veckan blev det en pumpasoppa och den blev faktiskt riktig god. Särskilt krångligt var det inte heller. Det här receptet har jag använt, men ändrat en del. Sambal togs bort då det innehöll massa E-ämnen, men jag tog lite chilipulver istället. Mjölken delades med vatten och creme fraiche hade vi bara en liten klick av i färdiga soppan då vi åt den.

4 kommentarer:

 1. Soppa är otroligt gott men det är på nåt vis som att det skulle vara "jobbigt" att göra. Men så speciellt krävande är det ju inte. Sköter ju mest sig själv. Så mer soppa till folket! Och pannkisar!! Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej...
  om du vill, så har du en award att hämta hos mej.
  Önskar dej en mysig lördag!

  SvaraRadera
 3. Om barnen accepterar det som pannkaka, så är ju ugnspannkaka ett smidigt alternativ! Det brukar jag ofta köra på istället, för jag är både dålig på att steka pannkakor och lat av naturen. :)

  SvaraRadera
 4. Smarrigt! Å sushilördag låter ju som ett måste! ;o)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!