söndag 7 oktober 2012

Söndagsbilden: den långa väntan


Vi har fått flytta lite på ultraljudsbilderna i vardagsrummet ,det behövde nämligen ge plats åt ett till. 

I onsdags var vi äntligen på rutinultraljudet i vecka 18 och det känns på riktigt. Även om bebisens rörelser känts sedan i snart en månad och magen växer så det knakar känns det inte fullt ut på riktigt förrän man får se de första bilderna.

Nu är det inte längre sådär hemligt som det varit i flera veckor och barnen har fått berätta i sina klasser om bebisen. De längtar väldigt mycket alla tre på att få träffa den lilla och väntan är lång, sååå lång. Nu väntar vi på den lilla bebisen tillsamman alla fem och det är en helt annan upplevelse än när vi bara var två som väntade. För även om vi tyckte storebror var stor och förstod när han som 3½-åring blev storebror för andra gången, inser man nu när man tittar på lillebror som är 6 år att han var ju inte alls stor. Han var ju betydligt yngre än lillebror är nu, som vi tycker är ganska liten.  Han var förstås större än småsyskonen men egentligen väldigt liten då, vilket vi ofta glömde bort i "småbarnskaoset".Lite nervöst är det, för hur tänkte vi egentligen den där vårdagen då vi bestämde oss på riktigt. Våra barn sover inte själva hela natten, vi kommer försent varje morgon och barnen tjafsar och har sig varje dag. Men det kan ju inte bli jobbigare än tiden då vi faktiskt fick tre barn på tre och ett halvt år, eller?

Det är inte mig de kramar nu när jag hämtar dem i skolan, utan magen. Och den ska klappas och visas upp för alla de känner. Precis som jag minns att storebror var som 2-åring när han ville visa alla han kände sin lillasyster som låg och sov i vagnen. Det är en magisk känsla som jag hoppas de kommer fortsätta ha när bebisen röjer runt bland deras saker....

Fler söndagsbilder hittar ni som vanligt inne på fabriken.

33 kommentarer:

 1. Åh! Gratulerar! Och välkommen till fyrabarnsvärlden :-) Det är kaos men underbart. Och livet fungerar fast man inte tror det;-) Vad fin du är! Ja, allihopa!

  SvaraRadera
 2. Så underbart! Ett stort grattis! :-)

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Grattis... vad kul! Önskar er en lagom lång, men väldigt mysig väntan...!

  SvaraRadera
 5. Åååå, så roligt för er! Jamen...kärleken blir större ju mer man delar den. Kanské det enda som blir mer ju mer man delar!!!?
  Lycka till med den lilla!

  SvaraRadera
 6. What a happy making image!

  I'll be a grandma for the first time in november!

  All the best!

  ♥ Franka

  SvaraRadera
 7. Stort grattis och det är härligt med stor familj. Ha det gott.Kram

  SvaraRadera
 8. Men oj! =) Och stort grattis!

  SvaraRadera
 9. Grattis! så underbart!!
  En vacker bild, som speglar Lycka.

  kram lisamaja

  SvaraRadera
 10. Ett stort grattis!! Jag tror att det blir helt underbart! Tre hjälpredor som alla vill ta hand om den lilla. Och härligt för dig att få njuta av en liten i lugn och ro på dagarna. En sladdis är fantastiskt tror jag!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 11. Åh, vilken härlig nyhet! Grattis!

  SvaraRadera
 12. Men MIA!!! Stort grattis! Åh, vad glad jag blir för er!!!! :) Det är inte jobbigare med fyra än med tre. Looooovar! Tiden är liksom redan slut så man får bara omfördela den. ;)

  Varm kram/ Anna

  SvaraRadera
 13. Ett stort grattis! Härligt med en stor och växande familj - det bästa som finns.

  SvaraRadera
 14. Grattis!! Och vilket härligt foto!!

  SvaraRadera
 15. Underbart! Åh, vilken fantastisk gåva att få bära ett liv till och att få en liten till i familjen. Grattis fina du! Och grattis till din fina familj :)

  Kramar

  SvaraRadera
 16. Grattis, vad mysigt med en liten!! Visst är det underbart när syskonen är lite större och med i väntan på ett annat sätt...vi väntar nr 3, de andra är 6 och 11år så här är också engagemanget stort :)

  SvaraRadera
 17. Vad mysigt, grattis! Vad roligt att barnen är så engagerade, jag kommer själv ihåg när jag var åtta och min lillebror föddes! Jättestort!

  SvaraRadera
 18. Å största möjliga grattis!! Jag blev alldeles tårögd nu.. Så härligt att få vänta med tre barn som är så stora att dom kan vara med på hela resan och förstå allt! Grattis än en gång!!

  SvaraRadera
 19. Å vad roligt!!!! Stort grattis till den kommande! Å vad roligt att barnen tycker att det är så stort!!! Kramar

  SvaraRadera
 20. Vilken fin bildrad!
  Och grattis :)

  SvaraRadera
 21. Stort grattis :-)! Vad härligt med en liten Kinoko-bebis!

  SvaraRadera
 22. Åh, vad underbart! Klart det är fantastiskt spännande, för alla! Känner igen det där, våra tre första kom på fyra år, sen var lillebror 6 år när tvillingarna kom:-)

  De senaste fyra åren har varit de bästa i mitt liv, jag känner såå stor lycka över att få vara mamma till fem lite lagom vilda och supergoa barn! Klart vardagssysslor som tvätt och mat mm tar lite mer tid, men jag kan än idag förundras över hur mycket syskonen tar tillvara på varandra<3

  Njut nu, jag är såå glad för er skull, kram Emma!!!!

  SvaraRadera
 23. Så trevligt! Stort grattis till hela familjen. Vilken lycka för den nya bäbben att ha tre syskon som redan kan det här med jordelivet :)

  SvaraRadera
 24. Men åh vad roligt!! Stort stort grattis!!

  SvaraRadera
 25. Men du, så roligt! Grattis! :)

  SvaraRadera
 26. Grattis! Modigt och härligt att skaffa fyra barn!! Har själv nummer 2 på gång och undrar hur det ska gå... :)

  SvaraRadera
 27. Men grattis, grattis, grattis!
  KRAM Cecilia

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!