söndag 28 oktober 2012

Söndagsbilden: Det där med vinter


Inför varje vinter är det tusen (det känns ju så) saker som måste göras och vissa saker kunde man ju ha gjort på hösten men av någon konstig anledning har jag inte tid. Eller så är det så att man snarare inte alls har någon lust att stå ute och städa i växtvitrinen eller plocka in utemöblerna i kylan. För varför städa när man ändå inte kommer att vara ute så mycket som man är under sommaren. 

Men på våren däremot, då är jag ute hela dagarna och fixar och städar men hinner ändå inte med hälften av sakerna. Så i år har jag lovat mig själv att plocka in krukor så de inte går sönder. Tvätta ur dem så de är redo för nya små plantor till våren, för då får jag mer tid till allt det där andra som jag vill göra. Ställa in bord och stolar och ta in dynor så de inte möglar igen (tyvärr redan för sent).... Nästa år vet jag ju inte heller hur mycket tid det finns till trädgården men en liten. För vem vet, det kanske är en sån bebis som inte alls gillar att vara ensam utan bara vill vara nära hela tiden, som största sonen, eller en sån som sover sig igenom hela första halvåret som minstingen. Kanske skulle jag prova en sådan där bärsjal, då går det ju att plantera och greja utomhus ändå . 

Men än så länge har jag bara tagit in några krukor för tvättning. För snön och den riktiga kylan kommer väl inte än på ett tag hoppas jag. Det är ju inte bara trädgården som inte är redo än, barnen har ju inga vinterkläder eller skor. Jag hoppas att det bara är så att frosten hälsar på ett par dagar för att sedan ta en paus och komma tillbaka igen om en sisådär 2-4 veckor. Då är jag redo.

Fler söndagsbilder hittar ni som vanligt inne hos fabriken.

Mia

3 kommentarer:

  1. Nej, det är konstigt att man väntar in i det längsta med saker som går att förbereda långt tidigare egentligen. Men det är väl så, det känns inte så kul att städa bort sommaren som att kanske fixa mer inne på hösten.

    SvaraRadera
  2. Att städa bort sommaren är aldrig kul..roligare att ta fram den kram Diana

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!