torsdag 1 november 2012

Torsdagstema: färg


Torsdagstema hos fabriken är färg. Hemma hos oss har vi ändrat stil många gånger och oftast anpassas stil och färg efter huset eller lägenheten vi bor i. Vår första bostad för 12 år sedan var en liten lägenhet i Kenneths mormors hus, utan rinnande vatten i köket. Vi fyllde våra två baljor med vatten och diskade men det hindrade inte oss från att bjuda hem middagsgäster. Hemmet gick i milda gröna och turkosa pasteller med sommarstugskänsla. Vårt lilla första hem inreddes helt enkelt med det vi hade och fick av andra.

När vi flyttade till en liten lägenhet blev stilen mer modern hela hemmet inreddes med IKEA-möbler. Varför köpa gammalt när man kan få nya och fräscha möbler från IKEA. Allt följde med till vår nästa lägenhet och även till huset. 

Men huset var lite större och ekade tomt, så lösningen blev mycket begagnat och släktens möbler som de tröttnat på. Det mesta målades vitt, det är ju en väldaigt bra grundfärg. Och efter allt läsande av vita bloggar gjorde vi ett försök till shabby chick men det var nog inte riktigt vår grej. Det blev alldeles för mycket vitt. 


Efter mitt första  lampprojekt där det enda tyg jag hade hemma var turkost blev det en stor färg. En färg som passar året runt och som man aldrig tröttnar på. En färg som faktiskt passar till det mesta. Men fortfarande är det ju en massa vitt och pasteller. Lite som färgskalan i vårt första hem faktiskt. Och allt började med lampskärmen, där tyget var ett gammalt tyg från just vårt första hem. Färgcirkeln är sluten!

Fler tolkningar av färgtema hittar ni som vanligt hos fabriken.

5 kommentarer:

 1. :) Så fint att cirkeln nu är sluten!

  SvaraRadera
 2. Turkost är fint men av någon konstig anledning mådde jag illa av just denna färg när jag var gravid ;) Tack och lov gick det över sen och nu har vi turkost i köket! Gillar gungstolen och har sen du målade den tänkt att måla min röd som är den där "röda tråden" i vårt hem men än har det inte blivit av ;)

  SvaraRadera
 3. Jag tröttnar aldrig på turkos jag heller, det finns så oändligt många nyanser. Älskar!

  SvaraRadera
 4. Den är så tokigt fin den där lampan! vår köksklocka kommer från house of hedda, var inte alls ledsen när jag råkade riva ner den gamla fula från ikea så att jag var tvungen att köpa denna istället ;)

  SvaraRadera
 5. Så galet snygg lampa! Lovely!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!