torsdag 22 november 2012

Torsdagstema: Glöggfest


       


Det bästa med julen är ju faktiskt själva förberedelserna. För när julafton väl är över längtar man mest efter att få plocka bort allt och vänta in våren. Inte för att jag inte gillar julen, men jag ser fram emot nästa trevliga sak.... våren alltså. 

Så vi börjar alltid tidigt hemma, lite som butikerna. För så fort det finns glögg eller julmust måste det ju provas. Vår glöggfest får nog gå i gult, för saffran är ju så gott. Släng i en påse saffran och det är svårt att misslyckas. I år har vi saffransskorpor, saffranstryffel och vanliga lussekatter. Knäck är ju också ett måste, de glömdes dock bort vid fotograferingen. Men de står i kylen och är försvinner förvånansvärt snabbt. 

Annars undrar jag var solen har hållit hus idag. Jag har under dagen väntat på att det ska bli lite ljusare inomhus för att kunna ta några bilder, men när klockan blev tre insåg jag att solen inte var så sugen att visa sig. Så saffran får väl vara vår lilla sol under dessa mörka dagar - en god sådan!

För fler glöggfester titta då in hos fabriken.

8 kommentarer:

 1. Jag undrar också var solen är, och inser att det är extra utmanande att kunna lämna in bidrag med kort varsel denna tid på året :) kram Maria

  SvaraRadera
 2. Fin fina bilder och en riktigt härlig saffransfärg. Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Jag älskar saffran! Saffrans tryffel lät ju helt underbart, du vill inte dela med dig av ditt recept?
  //Sandra

  SvaraRadera
 4. Saffranstryffel lät riktigt gott! Du har möjligen inte ett recept som du vill dela med dig av här?
  Sov sött/ Sabina

  SvaraRadera
 5. Mysigt med glöggfest och saffranstryffel lät ju inte helt fel!

  SvaraRadera
 6. Saffranstryffel låter gudomligt :) Har du recept på den?

  Kramar

  SvaraRadera
 7. Jag har blivit "fostrad" av kloka äldre kvinnor att inte börja julen för tidigt. "-Det är ju inte klokt så tidigt folk tar fram julsaker, det är ju förfärligt!" MEN nu vill jag bara sätta igång, för precis som du längtar jag efter våren så fort julhelgen är över. Tråkigt då om man bara hunnit njuta av advents- och julsaker i några dagar! Nej nu startar vi i tid så vi hinner med!
  Tack för din fina bilder och inlägg!
  Ha en härlig adventstid!

  SvaraRadera
 8. Håller helt med dig om att julen är som bäst före de 25:e december. Efter längtar jag bara efter knastriga tulpaner och semlor :)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!