söndag 4 november 2012

Vad gör man inte för att lyckas?


Det här med macrones är ju inte så lätt. Första gången jag bakade dessa små tjusiga konstverk blev det pannkaka av dem bokstavligt talat, de var nästan helt platta. Andra omgången blev de perfekta, tredje sprack de och nu fjärde gången blev de så där perfekta igen. Om det var tur eller det nya receptet som Petra tipsade om vet jag inte, men det var faktiskt ett bra recept (men något jobbigt). Allt skulle vägas och då menar jag allt. Att väga de slemmiga äggvitorna var ju inte det enklaste....


Men vi fick ihop en smet och den spritsades ut och de blev så där perfekta. Så det var ju värt varenda skål som skulle nollställas på vågen innan ingrediensen lades i, och tur var det att jag fick hjälp av dottern.
Blå macrones fick det bli och fyllningen en blåbärs- och limesmörkräm. Du lägger helt enkelt i frysta blåbär efter smak och lite fint blir det när man ser de små blåbärspåsarna kvar i smörkrämen.

Vill du prova på, titta då in hos Popetotrora där du hittar länken till receptet.

Fler söndagsbilder hittar ni som vanligt hos fabriken. Och glöm inte titta in imorgon då jag kommer att ha en liten utlottning.  

Trevlig kväll!

Mia

7 kommentarer:

 1. galet fina... och de passar ju fin-fint hemma hos er...!

  SvaraRadera
 2. Wow, vad snygga! Blir jättesugen på att testa själv.

  SvaraRadera
 3. Verkligen hur snygga som helst. Mitt nyårslöfte för 2013 får nog bli att lära mig baka dessa ljuvligheter - det är verkligen dags. Färgade du dem med karamellfärg?

  SvaraRadera
 4. De är ju så fina och, har jag förstått, goda. Men är det värt allt slit? Eller ska man gå till konditoriet istället? :)

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Visst är det kul att lyckas!

  Tyllgardinen kommer från Ikea. 39 kr. Billigt och bra. :)

  SvaraRadera
 6. mmmmm macarones. Så jäkla gott.

  SvaraRadera
 7. Helt perfekta! Och macarons som är så gott också, en favorit! :)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!