onsdag 26 december 2012

Färgglada paket till jul


Att slå in paket är ju väldigt roligt. Men det känns alltid lika tråkigt när paketet öppnats. Jag vet att personen som öppnat paketet uppskattar innehållet men det känns så synd att det fina pappret ska slängas. Man kan alltid spara pappret om paketet öppnas försiktigt, men det är ju inte riktigt något man kan kräva av barn. Däremot säger jag att de får lägga pompomps och band i en ask så vi kan använda dem igen till jul, födelsedag eller annan ge bort present.

        


       

I år blev det inga traditionella julpaket. Jag gillar de traditionella färgerna också, men jag kände för färgglada paket. Dessutom måste man ju skilja på de som tomten kommer med och de som vi ger bort så barnen tror på tomten länge. För tomtens paket är bruna med rödvita snören och på julaftons morgon fick jag lära mig av syster yster att de paket som ligger i julstrumporna har tomtemor lagt dit. Så nu vet ni det, för tomten kan ju inte hinna med både morgonstrumpor och kvällens julklappsutdelning. Nu gäller det att komma ihåg till nästa år att de i strumpan och tomtens paket har samma papper. Vår tomte var vit även i år och gröten glömde vi bort att ställa ut kvällen innan.

Önskar er alla som tittar in under julhelgen en god fortsättning. Att det är lite sisådär med bloggen just nu, det vet ni redan.... men det är ju bara jul en gång om året. Precis som att min syster bara är här en gång om året.

Mia

10 kommentarer:

 1. Härliga paket! Och God Fortsättning på julen!

  SvaraRadera
 2. Åh så fina! Ja, det är en utmaning att hålla ordning och koll på traditioner som hör julen och tomten till! God fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Vilka fina paket! Hoppas du får en fin dag !kram

  SvaraRadera
 4. Sicka mysiga paket!! Ha en riktigt god fortsättning :-)!

  SvaraRadera
 5. Helt rätt att ta till vara på fina presentpapper och snören. Det gör jag också jämt! God fortsättning! / Annika

  SvaraRadera
 6. Fina, fina paket! God fortsättning!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 7. Vilka fina paket. Blev riktigt inspirerad av dina pom-poms. Ska nog försöka mig på att göra några att ta till nästa gång ett paket ska slås in, vilken smart idé. Har du någon bra beskrivning på hur du har gjort pom-pomsen?

  Hälsningar
  Canan

  SvaraRadera
 8. Pompoms är ju så fia till mycket. Beskrivningen jag använt mig av är denna http://www.marthastewartweddings.com/226101/pom-poms-and-luminarias

  SvaraRadera
 9. Ser att våra paket liknar varandra väldigt mycket och önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

  Kraaaam

  SvaraRadera
 10. Nu är jag lite sent ute men - vilka fina paket! :) God fortsättning på nya året!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!