tisdag 22 januari 2013

En virkad trasmatta


       

Så var mattan äntligen färdig! Och inte en dag för sent, för den halvfärdiga mattan tog väldigt mycket förvaringsplats. Ett gammalt rosa och vit randigt lakan och spillbitar av jeans har används. Och anledningen till att det tagit så långt tid att färdigställa den är ju just dessa spillbitar i denim, som måste klippas till i smala remsor och sedan sys ihop i skarvarna då knutar blir alldeles för  tjocka.  
Nu har vi i alla fall en ny matta att värma fötterna på i tvättstugan, eftersom den förra virkade mattan har fått flytta in i syrummet. Nu när jag letade efter förra mattan ser jag ju att det faktiskt nästan är ett år sedan den gjordes. Det är ju ganska svårt att virka dessa raka mattor, de har en tendens att bli lite ojämna i kanterna och den här är lite som ett timglas. Men jag antar att jag får göra som Tommy och Annikas mamma när hon fick en sned och vind grytlapp i julklapp.... dra i den tills den får rätt form.

Sedan ville jag väldigt gärna tvätta mattan eftersom denimtyget var otvättat. Det gick ju sådär... om det var mattan eller barnens ytterkläder som jag tvättade dagen innan som fick tvättmaskinen att säga ifrån vet vi inte. Det blev helt enkelt stopp och vattnet tömdes inte ur. När vi tömde vattnet manuellt lossnade slangen och vattnet rann ut på golvet. Kenneth svettades och svor över eventuella fuktskador som vi nu skulle få. Men efter några timmar var maskinen återställd och nu funkar den som den ska. 

Trevlig kväll!

Mia

8 kommentarer:

 1. Mycket jobb men vad fin den blev. Jag har åkerbrukstema med mina elever i åttan och en del har faktiskt valt att virka mattor. Himla kul!

  SvaraRadera
 2. Aaaaah, du har gjort det igen! Jag har fortfarande en stor kasse med gamla lakan som skall bli matta, och en kasse med jeans! När sjutton skall jag bli färdig att göra remsor!? Men nu blir jag lite taggad när jag ser dina mattor. Så sjukt snygga!(Om man får använda ungdomarnas ordval!)

  SvaraRadera
 3. Hur snygg som helst! Det där skulle jag verkligen vilja kunna göra.

  Du vad fin du är i inlägget nedan! Önskar att man hade sett ut så där när man var gravid....

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Fin är den, men lite besvärlig tycks det :)

  SvaraRadera
 5. ojojoj... väldigt, väldigt snygg! Vilken tur att det ordnade till sej med tvättmaskinen och allt med!

  SvaraRadera
 6. Så fint! Vilket tålamod du har! Vilken fantastiskt söt mage du har med!!! Kram emelie

  SvaraRadera
 7. Vad duktig du är och har sådant tålamod, den blev jättefin!
  Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 8. Hej,

  Jag såg på din blogg att du för länge sedan hade ett helt gäng med udda strumpor. Nu är det så att jag håller på och hjälper en klädinsamling och vi behöver just strumpor. Har du några kvar som du skulle kunna tänka dig att ge bort så kan vi så för portot?

  Med Vänlig Hälsning

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!