lördag 12 januari 2013

Virkade ugglor


Jag är inte den som ger några nyårslöften. Allt ändrar sig ju alltid under året, inte mycket går att planera. Och hur tråkigt är det att leva efter löften som man kanske inte alltid lyckas uppfylla. Men efter att vi hade min syster och en 1-årig tornado boende hos oss inser jag att vi måste ha färre saker i hemmet. Saker som samlar damm i hörn, väntar på rensning eller på att få bli något. Det har jag visserligen känt länge, men inte riktigt tagit mig tiden till att rensa upp. Och nu är det faktiskt bara två månader kvar innan vår lilla storm kommer. Jag började rensningen i veckan med en påse garn som en omtänksam släkting lämnat. Jag trodde faktiskt att det mesta gick åt när den här filten virkades till bebisen, men det var visst inte så. Först började jag på en filt där alla rutor virkas ihop på en gång, så jag slipper sitta och fästa trådar. Mitt i allt filtvirkande kom jag på att bebisen behövde något att titta på i vagnen, och Popetrora hade ju gjort en så fin sak med små ugglor. Jag har inte riktigt förståt mig på det där med att virka figurer och djur tidigare, kanske för att jag inte vetat var de ska användas till. Men nu när jag provat var det ju väldans  mysigt, man liksom pysslar om virkningen på ett annat sätt och ger liv åt något. 

Mönster jag använt mig av är Kungen och Majkis och där hittar ni massor av andra fina virkbeskrivningar. Och hos Popetrora hittar ni den söta hänga-på-vagnen-ugglan.

Något annat som jag glömt att pyssla om är bloggen. Jag har inte riktigt kommit in i det igen efter juluppehållet, men snart fylls den med pyssel och annan inspiration igen. 

Trevlig helg önskar jag er alla som tittar in! Idag ska vi på 18-års kalas...

Mia

10 kommentarer:

 1. Vilka söta ugglor!:)

  Trevlig helg!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 2. så söta... ochtänk vilken bra anledning du har till att rensa lite. Kunde behövas här med...! :-)

  SvaraRadera
 3. Oh, så söta ugglor! Älskar färgerna på dom. :)

  Och du har helt rätt om att man egentligen inte har någon använding för de virkad edjuren (förutom till barnvagnsmobilen då). Jag har ju gjort flera olika djur för att dom är så söta, men dom ligger mest och skräpar överallt. :)

  SvaraRadera
 4. Men så söta! Helt bedårande faktiskt!
  Ha en skön lördag!

  SvaraRadera
 5. Väldans söta och färgglada små ugglor :-)!

  Ha en fortsatt riktigt go helg och tack fina du för länkning :-)!

  SvaraRadera
 6. Hej! Vilka jättefina färgglada ugglor, det har jag aldrig virkat någon så tack för idéen. Karin

  SvaraRadera
 7. Jättesöta! Bebisen blir nog jätteglad! / Annika

  SvaraRadera
 8. Vilka bedårande små ugglor! Fina val av färger också.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!