torsdag 7 mars 2013

Äggskalsvaser


Torsdagstema på fabriken är idag "plocka in våren/naturen". Och just nu känns det lite för tidigt att börja klippa i grenarna utomhus, så jag håller mig till de blommor som jag redan har hemma. Kanske att jag var lite lat och inte alls orkade gå ut. Men varför göra det när man har en stor blombukett  man kan klippa av små blommor på. Inte ens videkvisten kommer utifrån, den köptes för några veckor sedan.  Men snart hoppas jag på att syrén- och äppelkvistar ska kunna flytta in, jag väntar bara på att det ska bli en smula varmare.


        


Att använda äggskal som små vaser är ju riktigt trevligt. Det blir som små konstverk och inte alls behövs det så stora blomsterkvistar.

Förra året planterade jag både grönsaksfrön och basilika i äggskal och de växte sig stora och starka. Måste vara de små äggresterna som ger rikligt med näring. Och jag  kommer även i år att plantera i äggskal, för det är ju så fina. Nästan så jag inte alls stör mig på att hela fönsterbrädan är full av små växter och jord. För hur spännande det än är att se de små fröna växa upp blir det ju också lite oordning hemma eftersom plantorna tar lite plats.


                 Så här såg de ut förra året för den som undrar, och fler bilder hittar ni här.

Mer inspiration hittar ni som vanligt inne hos fabriken.

Önskar er en härlig torsdag!


Mia

6 kommentarer:

 1. Nämen så söta! Jättefina, och så fint med dom små minikrukorna också!

  SvaraRadera
 2. Det där var riktigt sjyst. Asså ägg är ju den bästa förpackningen om du frågar mig =) hållbart som i det står sig länge och skalet håller för kokning ( i de flesta fall) och så är det vitt och vackert som en tom canvasduk.
  /Jennifer

  SvaraRadera
 3. Så ljuvligt sött med blommorna i äggskalen!! Var har du hittat minikrukorna?

  SvaraRadera
 4. Så fint och smart att återanvända äggskalen!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!