måndag 25 mars 2013

Virkat lapptäckeNär jag var gravid och fick ett sådant "rensa i alla gömmor"-ryck hittade jag massor av små garnnystan. Eftersom jag redan hade virkat en färgglad och grå mormorsfilt kände jag för att göra en annan variant. Det fick bli en lapptäcksmodell där alla rutor är olika stora och har olika form. Jag virkade en ruta och fortsatte med nästa direkt bredvid fast åt andra hållet. Storleken på rutorna har bestämts efter hur mycket garn som funnits, samma sak gäller kanten runtom. De enda färger jag köpt till är det rosa, vinröda och grå.

Det bästa med filten är att den är sådär härligt färgglad utan att jag behövt fästa en endaste tråd eller sy ihop några rutor, vilket en mormorsfilt normalt kräver. Dessutom är den här lite tätare, jag har ju fått en del klagomål av andra familjemedlemmar som tycker det drar lite genom hålen på mormorsfiltarna. Sedan finns det andra i familjen som tycker om att sticka tårna i hålen. Så när jag får tid kanske jag ska virka en stor filt att ha i soffan ruggiga vinterdagar.

Mia

6 kommentarer:

 1. Hej!

  Vilken fin filt du har gjort. En riktigt bra idé för restgarner...

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Hej! Vilket fin filt du gjort!
  Undrar om du har någon beskrivning som du kan dela med dig av.
  Är sugen på att testa. Lärde mig virka i skolan för några månader sedan
  det har gått bra så tänkte att jag kanske klarade av detta...?
  Ha det bra!
  Kram Jossan

  SvaraRadera
 3. Åh! Typ exakt en sån där filt har stått på min att göra-lista länge som tusan. Alltså en Rensa i alla gömmor-filt. Kanske, kanske att jag kan få ändan ur snart. :)

  SvaraRadera
 4. Men åh, så himla fin!!!! Om den inte är kvar hemma nån dag, ja då har den bara gett sig av till mig ett slag :0)

  SvaraRadera
 5. fin... och vilket smart sätt att få slut på alla små nystan!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!