lördag 13 april 2013

En fin fin vinst


Varje lördag ställde min mamma alltid en sådan här skål med godis på vardagsrummsbordet till mig och min syster när vi var små. Hon var nämligen så förskräckligt morgontrött och godisskålen gjorde att hon fick sova lite längre. Ett litet minne som jag bär med mig, och jag hoppas att våra barn kommer att minnas sådana småhändelser i vardagen. Kanske inte just en godisskål, men något annat som vi ofta gör. 

Fast just nu känns det som att  det de kommer att minnas mest är mitt eviga tjat om de har tvättat händerna. För jag vet inte hur många gånger jag frågar dem det. För det som jag är mest nojig över just nu är dessa osynliga baciller som de drar med sig från skolan. Bacillerna som kan göra oss sjuka. Mest är jag nog orolig över att lillen ska bli sjuk.

Och den söta lilla tavlan är ny. En vinst i ett konstlotteri faktiskt. En fin sådan, som känns lite japansk och som passar väldigt bra med den gamla godisskålen som egentligen är en skål för misosoppa. 

Önskar er en trevlig lördag!

Mia

6 kommentarer:

 1. trevlig skål, inte fel att mötas av den på morgonen! :-)

  SvaraRadera
 2. Superfin tavla - vem är konstnären?

  SvaraRadera
 3. Det är något speciellt med tavlan...Vacker!!! Det där med godisskålen var kanske inte så dumt :) Ha en bra vårig dag. Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Fin skål och fin bild, grattis till den vinsten!

  SvaraRadera
 5. Jättefin tavla, kul med en sådan fin vinst!
  Och vilket sött minne av skålen! :)

  SvaraRadera
 6. Men ååååååh för att vinna en LIsa Rinnevuo!!! Nu dog jag lite av avund :)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!