söndag 7 april 2013

Konserverade kryddor


Äntligen kan man ha färska kryddor igen! 
För visst är det lite tråkigt när basilikan man köpte efter en dag är så ledsen att den istället för att vara färsk blir torkad. Men nu är de ljusare dagarna här, som man har saknat alldeles förfärligt mycket.  

Kryddorna har jag planterat ner i stora konservburkar modell konserverad frukt. Eftersom jag hör till de som inte tål kärnfrukter och inte bör äta för mycket frukt då tarmen inte mår bra av det, blir det ibland lite konserverad frukt. Inte det nyttigaste, men gott är det och persikan och päronet kliar inte alls i halsen. Med  en liten klick grädde blir det ju som en liten efterrätt. Då och då äter jag en liten mandarin också men inte för ofta. 

Fler söndagsbilder hittar ni på fabriken.

Mia

7 kommentarer:

  1. Vad snyggt det blev med konservburkarna! :). Putsar du dem för att de skall bli så blanka?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, ingen putsning behövs de är så där blanka och fina.

      Radera
  2. Vilken snygg bild...!
    Jag får aldrig, aldrig mina kryddor att överleva. Hur gör du egentligen?
    Fin måndag önskar jag dej!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enda sättet att hålla basilikan i liv är att vattna varje dag.

      Radera
  3. Tackar för tipset om konserverad frukt till allergiker. Det ska jag testa på min dotter som är allergisk mot så många frukter. Så kanske mamman kan få finfina kryddkrukor också :)

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!