måndag 20 maj 2013

Lekmatta formad som en uggla


Han växer så det knakar, alldeles för fort tycker jag. För det känns ju så tråkigt att packa ner de små kläderna man bara använt några få gånger. Fast egentligen är han så mycket roligare nu även om han fortfarande är lite snål på leenden som ni kanske ser. Och den lilla madrassen vi haft har han vuxit ur nu, så jag sydde honom en ny.

    

     

En uggla fick det bli! Vi var nämligen  hos en vän på Valborg som hade en alldeles underbar uggle-lekmatta. Den var köpt, men jag tänkte att det var onödigt att köpa en när man har ett jätterörigt syrum fullt av tyger. 

Jag skissade upp en stor uggla på mönsterpapper, valde färgglada tyger som passar in i vårt hem och sydde ihop det. En väldans vältränad uggla faktiskt, den har ju  rutor på magen. Och långa klumpiga ögonfransar fick den också utav pompomband.

För och göra den lite mjukare har jag istället för att fodra med vadd tagit två lager fleece. Jag kände att om vi vill använda den som matta eller filt sedan blir den mer lagom tjock så.

 Jag är faktiskt väldigt nöjd med slutresultatet, och det är nog mitt första försök till att sy något med massor av olika tyger. Jag tycker att det är svårt att få till olika färger och mönster tillsammans. 

Nu har vi något som Liten kan ha med sig när vi hälsar på andra. En plats han känner igen med egna små leksaker. 

Och vet ni vad, i dag fyller han 3 månader!

Mia


10 kommentarer:

 1. Oj vad tiden går! Och vilken söt ugglematta, nästan lika söt som användaren :)

  SvaraRadera
 2. Vilken fiiin! Jag älskar ugglor!
  Kram viktoria

  SvaraRadera
 3. Så söt, både uggla & Liten!

  SvaraRadera
 4. de är så vansinnigt söta liten och uggla!

  SvaraRadera
 5. Så underbar lekfilt och jättesöt grabb!

  SvaraRadera
 6. MEN jag döööör vad underbar!!! Ja mattan är oxå fin (hihi). Skämt o sido, fantastiskt rolig och fin matta!

  SvaraRadera
 7. Så fin den är!!! Och wow att du bara "slänger ihop" en sån fin lekmatta på nolltid. Han verkar vara generös med sytid den där lilla parveln! :)
  Ella var också väldigt snål med leenden tills för kanske ett par-tre veckor sen, men nu är det precis tvärtom - många många leenden varje dag som värmer mammahjärtat! Sånt kan man behöva och det blir ju verkligen roligare hela tiden, jag håller verkligen med :)
  //Pysselpralinen

  SvaraRadera
 8. Så fantastiskt fin, duktiga Mia! Och grattis fina Timothy på 3-månadersdagen!

  SvaraRadera
 9. Vansinnigt fin! Och stort grattis till Timothy!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!