torsdag 23 maj 2013

Tema: Utsidan


Torsdagstema är idag utsida. Och eftersom vår utsida just nu är väldans rörig eftersom vi flyttar runt allt, samlade jag ihop några bilder på hur det såg ut förra året.


 Just i dag har jag svårt att förstå att det kommer att bli grönt och frodigt i lådorna. Men så tänker man ju varje vår när trädens grenar inte har ett endaste löv, gräset är gult och föregående års blommor är bruna.
Och fort går det, man liksom öppnar dörren en dag och allt det vita och bruna har blivit grönt.Sen bjuder man spontant in vänner på fika som man aldrig gör på vintern, fast man egentligen behöver det som mest under de mörka kalla vinterdagarna. Varför är det så?


Vår lilla växtvitrin gick ju lite sönder i vintras och glas har vi ännu inte fixat. 


Barnens lekstuga börjar bli lite för liten. De växer alldeles för fort och slår nu huvudet i taket.


Så här ser det ut nu, långt i från grönt och frodigt och växtvitrinen har fått flytta till en ny plats. Fast det var en vecka sedan bilden togs, precis efter att vi toppdressat gräsmattan och fyllt lådorna med kogödsel. Så det ser ju lite extra brunt och tråkigt ut. Jag kan säga att vi var nog inte var så populära i grannskapet de första dagarna efter gödslingen för det luktade skit i hela trädgården. Faktiskt så illa att man inte ville vara ute, till och med bebisen verkade protestera när vi försökte vagga honom till sömns i vagnen. Nu har det regnat och gräset har växt lite. Så det är lite grönare och gödslet luktar inte alls illa.

Massor med fler utsidor hittar ni inne hos fabriken.

Mia 

5 kommentarer:

 1. Så fint och mysigt ni har..och vilket härligt fikabord! jag tror att man är mer spontan på sommaren för allt är så mycket enklare då.
  Kram viktoria

  SvaraRadera
 2. Hej Mia ! Vad fint ni har fixat ;)
  Härligt att kunna vara ute.
  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Oj, så härliga bilder! Supermysigt!

  SvaraRadera
 4. Vad mysigt! Det ser så härligt ut med hammock.

  Hälsningar Linda

  SvaraRadera
 5. Ta och måtta hur stort glaset ska vara och åk förbi närmastee glasmästeri vettja, det är skönt att få sådant gjort och så fasligt dyrt brukar det inte vara heller! Ha en trevlig sommar!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!