onsdag 29 maj 2013

Vilken färg på stolen?

Ibland gör man sådana trevliga fynd utan att veta att det är ett fynd, som den här barnstolen. 
Jag betalade 100 kr för den i en secondhandbutik och när jag tvättade av den hittade jag ett märke: Svan of Sweden stod det. Efter lite sökande visade det sig vara en väldigt dyr stol. Nu  fanns tyvärr inte bordet  kvar och fotbrädan är lite nött. Men det gör egentligen inte något då jag tänkt att måla om den ändå. 

Och då kommer den stora frågan, i vilken färg ska jag måla stolen i?
De andra stolarna är vita och det är tänkt att den ska stå i mitten. Så det vore trevligt med någon färg. Typ grön, turkos, gul eller någon slags smutsblå. Eller ska jag måla den vit och istället sy en dyna i någon rolig färg?

Sedan har vi allternativet svart, då vi  funderar på att ha svarta taklampor. Men då kanske man vill måla någon mer stol svart också.... 

En annan fråga när jag ändå är i farten. Är det någon som provat att måla möbler med sprayfärg? Jag tänkte att det kanske blir bättre än att måla med pensel, som har en tendens att göra ränder. I alla fall när jag målar, men ibland blir det rinnfärg när jag sprayar så då kanske det är bättre att måla ändå.

 Ja, ni ser vilka stora världsliga beslut jag har att fatta om dagarna. 

Mia

13 kommentarer:

 1. jag röstar på svart... eller turkos. Fast mest svart! :-)

  SvaraRadera
 2. Vi har en svart barnstol och har insett att det, förutom att det är snyggt, också är väldigt praktiskt. Smuts och repor syns inte. Så jag röstar på svart, och kanske en snygg färgglad dyna i stolen?

  SvaraRadera
 3. JAg har målat vår tripp-trappstol med Montana gold sprayfärg. Gick åt 3 flaskor till en stol. Sedan vaxade jag den med anikvax. Har hållit bra och det det blir som du skriver snyggt när man inte ser penseldragen men det krävde lite övning innan man sprayade jämt! Jag köpte färgen via nätet, åh vad hette butiken nu då.... Målde den för övrigt cyan och det blev sjukt snyggt! Har även målat plåtskåp, pinnstolar och lampor med sprayfärg! :)

  Jo Highlights.nu hette butiken jag handlade i :)
  /Strömming

  SvaraRadera
 4. Jag skulle nog inte våga mig på att spraya en hel möbel. Det går åt så sjukt mycket färg och blir dyrt och risken är att tålamodet svajar lite och då blir det rinnigt. Jag målade vår tripp-trapp i svart och det är rätt praktiskt, men det känns som att något åt det blå hållet passar bättre hos er? :-)

  SvaraRadera
 5. Jag har precis målat vår tripptrapp med sprayfärg (Montana mörk turkos), det gick bara åt en (!) dryg flaska & blev jättebra. Första gångerna jag spraymålade tyckte jag att det lätt blev rinnigt men har nog blivit lite bättre på tekniken efterhand. Det gäller att spraya tunt tunt flera gånger. Blir det rinnigt går det ju att slipa ner innan nästa sprayning. Fast jag gillar att måla möbler också, tycker inte att ränderna gör något. Oavsett målar- eller sprayfärg spraylackar jag matstolar och sånt efteråt så är det mycket lättare att torka av och blir mindre synliga repor.

  Röstar på turkos eller ljusgrön! (vilket visst är färgerna på våra barnstolar...)

  Tripptrappen: http://redoityo.blogspot.se/2013/05/mala-stol-med-sprayfarg.html

  SvaraRadera
 6. Måla med en liten skumgummi roller så slipper du penseldrag.
  Sprayade köksstolar men tycker inte att de har hållt färgen så jättebra.

  SvaraRadera
 7. En färg som bryter av mot det vita skulle passa tycker jag. En turkos nyans t.ex skulle vara fint och med en möstrad dyna ( kanske med lite vitt o svart i också). / Annika

  SvaraRadera
 8. Vit med turkosa eller svarta prickar (inte jämnt eller regelbundet utan som fläckar, fast runda). :)

  SvaraRadera
 9. Hej Mia

  Vilket fynd! Jag hade målat den vit... Jag har två gamla barnstolar (bla min trip trap från när jag själv var liten) som jag målat vita (lätt bruten åt grått) och det bliv himlans bra. Fint när det vita blir lite nött och skavt tycker jag. Man kan sy en fin färgglad dyna till också

  SvaraRadera
 10. Vilken häftig och annorlunda stol! Jag röstar för vit med färgad dyna som ju lätt kan bytas ut efter humör och vad det gäller pensel eller spray har jag tyvärr inga erfarenheter av det sistnämnda som jag kan dela med mig av.

  SvaraRadera
 11. Näää...varför måla den. Tycker att den är snygg som den är.

  SvaraRadera
 12. Att måla är jätteroligt och det blir så fint! Kulör går ju alltid att byta om man ångrar sig men mitt tips är att du är mera noga när du väljer färg. Min erfarenhet av färg är att det finns många giftiga och att barn gillar att slicka och gnaga även på stolar, men det vet ju du som har flera :-) Jag tror nog att sprayfärg är giftigare än vissa som man målar med pensel/roller. Jag skulle nog behålla den som den är. Hur som helst är jag nyfiken på en bild när du har bestämt dig.
  Mvh.Maria

  SvaraRadera
 13. Hej, vilken nyans från Montana Gold ska jag använda till mina möbler för att få en bruten vit kulör, dvs inte en kritvit utan en gulvit färg? Bör man grunda med något eller räcker det med att slipa lite? Självklart ska möblerna klarlackas efteråt...

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!