onsdag 5 juni 2013

En röd äppelklänning


Jag sydde den här klänningen för ganska precis ett år sedan. Och den blev alldeles för stor. Jag var så orolig över att den skulle bli för liten att jag tog i väldigt mycket när jag gjorde mönstret. Bättre för stor så att man kan sy in än för liten och behöva skarva.  Men så var det ju så att jag hade en mage som växte och klänningen blev med tiden ändå för liten och hängandes utan knappar i väntan på att jag skulle kunna använda klänningen. 

Bebisen är född och jag har nu en sisådär 3 kg kvar att gå ner. Förutom att jag inte kommer i några byxor så måste kläderna anpassas efter en ammande bebis. Jag sydde två klänningar och två kjolar när jag var gravid och den här svarta har varit favorit under graviditet och efter. Men den är borta, jag vet det låter konstigt... hur tappar man bort en kjol när man typ bara har den och några mjukisbyxor att använda. Men jag tror att någon går och "poffar" bort några saker från mig. Viftar med en trollstav och vips så är det borta. Först trollades en påse med nyinköpta sandaler till Juliette bort från vagnen. Sedan var det lillebrors fina snuttefilt med rosa elefanter som försvann från vagnen förra veckan. Det kanske är samma hustomte som stökar ner i mitt syrum.

Nu kom jag av mig helt från klänningen. Men det kom en varm sommardag och jag hade verkligen inte något att ta på mig tills jag då kom jag på att jag hade den röda äppelklänningen. 
Jag tryckte lite snabbt i röda tryckknappar och letade fram ett skärp. Den är lite stor  och mönstret behöver justeras både i livdelens längd och vidd, dessutom blev kragen lite knasig.  Men skärpet får dra ihop det tills jag ändrar det. Sedan när jag ändrat mönstret så ska jag sy en blåblommig också.

Idag är temat hos Fabriken fest (nationaldagen). Vi firar den i parken i stan med picknick och jag kommer inte att ha den här klänningen på mig. Jag har inte alls hunnit fixa ett festligt bidrag, det finns ju tusen andra saker att fixa.
Men kika in hos fabriken om du vill ha inspiration för festen, för där kommer det att finnas massor.

Mia

7 kommentarer:

 1. Jag tycker att den är helt underbar!

  SvaraRadera
 2. Jättefin festklänning! Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. så söt... vilket fint tyg!
  Önskar dej en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Härlig äppelklänning!

  SvaraRadera
 5. Utrolig fin festkjole.
  Ha en fin kveld.
  Klem Christina

  SvaraRadera
 6. Jättesöt! Såg först inte att det var äpplen, trodde klänningen var prickig! / Annika

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!