torsdag 20 juni 2013

Midsommarfirande


Vi har en liten egen midsommartradition som började för två år sedan. Vi blev hemma själva och kände inte alls för att åka ner till midsommarfirandet i centrum. Vi hade en lugn hemmadag och barnen rotade runt lite i min garderob. En midsommarstång gjordes av blommor vi plockade runt omkring oss och en liten skattjakt gjordes för barnen. Skatten var ätbara pengar som gick att byta ut till olika saker vi köpt och lagt in i lekstugan, som fick vara butik.Förra året klättrade jag på staketet för att få tag i björkris, så min mamma och Juliette kunde binda fina kransar till barnen. Och skatten i skattjakten var påskägg inlindade i folie och blågult randigt band. Vi bakade en rulltårta som dekorerades med grädde och färska jordgubbar och hängde mest i hammocken.


I år har vi beställt fint väder, det är väl det enda som är planerats i förväg. Vi hoppas i alla fall på sol och resten kommer vi nog på efter hand. 

Mer midsommar hittar ni som vanligt inne hos fabriken.

Trevlig midsommar önskar jag er alla som tittar in!

Mia

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig tradition ni håller på att skapa! Jag gissar att det är något barnen verkligen kommer ihåg när dom vuxit upp.

  Trevlig midsommarhelg.
  Anita

  SvaraRadera
 2. Vad härligt det ser ut! sån där skattjakt borde vi också ordna känner jag - skulle passa perfekt, så tack för tipset!
  ps. du har helt underbart vackra barn, vilka sötnosar!

  SvaraRadera
 3. härligt att bara vara tillsammans med varandra och strunta i folksamlingar och andra "måsten". Ser ju hur mysigt ut som helst!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!