tisdag 11 juni 2013

Pastelliga soffkuddar


En vit soffa är kanske inte det mest praktiska när man har fyra barn. Men jag tycker nog inte att det är så farligt ändå. Jag har mina små lösningar på hur den lättast hålls ren och fin. Armstöden har fått sig mönstrade armstödsskydd, sådana man hade förr. Enkla att sy och lätta att ta av och på när de ska tvättas. De håller armstöden rena så att man inte behöver tvätta hela stora överdraget så ofta. Och sittdelen har ett stort vitt tyg över sig som lätt går att ta av och tvätta, som inte tar mer plats än ett lakan i maskinen. 


Kuddarna är ljusa de också så att det ska kännas som sommar året runt. Fast ibland byter vi ut kuddarna till mörkturkosa (eller röda till jul) men mest är det olika pasteller och vita kuddar.
Jag tvättar kuddar och överdrag ungefär varannan vecka och varje gång jag tvättat är känslan lite som när man har nya lakan i sängen. Så där frasiga med en härlig ren doft som gör att jag sitter lite extra länge där de första dagarna....

Mia

3 kommentarer:

 1. Det ljusa, krispiga blir man ju inte trött på så som jag tycker man blir på murrigare färger.

  SvaraRadera
 2. Fördelen med vitt är ju att man kan vräka på med vilket medel som helst. Gör ju inget med blekrisken. Och ändå bytte vi vårt vita mot ett grått. Vi tröttnade helt enkelt på att tvätta :)

  SvaraRadera
 3. Länge sedan sist men som vanligt har jag fått njuta av vackra bilder.

  Kram Cia

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!