onsdag 26 juni 2013

Sommarklänning
Vi var på något ledsamt förra veckan, något som jag inte skrivit om på bloggen. Tycker det är svårt att skriva om sådana saker även om det är en del av livet. Barnens farmor somnade in helt oväntat en vårdag i maj. Barnen var där med Kenneth några dagar innan utan att veta om att det var sista gången de träffade henne. De lekte i parken och åt goda smörgåsar och glass. Ett fint sista minne som de alltid kommer att ha, men svårt är det att förstå att någon bara är borta. Sedan blir det helt plötsligt på riktigt när alla träffas i kyrkan  för ett sista farväl. Vi gick faktisk hela familjen för jag vet att hon hade velat det. Det är nog bra för barnen också tänker vi, för om vi vuxna har svårt att förstå så är det nog ännu svårare för barn. Och deras pappa höll ett så fint tal ett tal som säkert satte sig i barnens minne. För senast i dag pratade vi om dagen då de träffade henne sista gången, lite så som Kenneth hade skrivit.

Hon ville att alla skulle vara ljust klädda så jag sydde en klänning som var ljus. En klänning som skulle gå att ge Liten mat i. För jag ville inte bara ta på mig något annat i mörkare toner som fanns i garderoben, för de var ju hennes dag och ett önskemål hon hade. 

Men hur gör man sen? Det känns ju lite konstigt att ta på sig klänningen igen vid ett festligt tillfälle. Fast jag vill ju inte bara hänga in den i garderoben. Jag kommer nog att ha på mig den vid en 40-års fest i helgen. Det kommer att kännas konstig och jag kommer att tänka på henne. Men det är ju inget dåligt egentligen, för hon älskade folk och fester och på så vis är hon med. 

Mia

6 kommentarer:

 1. Så sorgligt när nåt sånt där händer, kram till er alla!
  Förstår att du känner sådär med den där klänningen. Vilket får mej att tänka att vilken tur jag har som alltid har haft på mej nåt gammalt när jag gått på begravning - då blir kläderna inte alltför mycket associerade med just begravning, för man har haft dom på sig förr. Hoppas du får en bra fest i helgen, klänningen är jättefin och passar säkert till både sorgliga och glada minnen!

  SvaraRadera
 2. Så tungt för er. Beklagar verkligen sorgen.

  Och angående klänningen så är jag övertygad om att din svärmor önskar att du ska ha många glada stunder i din vackra klänning. En ljus vacker klänning som bär med sig de ljusa vackra minnena.

  Varm kram.

  SvaraRadera
 3. vilken ljuvlig klänning... men fint att du kan bära den och minnas henne samtidigt!
  Styrekramar till er alla i er sorg!

  SvaraRadera
 4. Sorgen kommer aldrig lägligt och är inte vacker men din fina klänning kommer förmodligen alltid att förknippas med vackra minnen av din svärmor.

  SvaraRadera
 5. Din klänning är så vacker och jag tror din svärmor vill att du skall bära den även på de ljusa dagarna av livet, på glada fester! Jag beklagar verkligen sorgen! En varm stor kram

  SvaraRadera
 6. Vilken fantastiskt vacker klänning! När jag ammade ville jag inte ha omlottklänningar utan med knappar. Svårt att hitta någon. Men denna verkar ju perfekt!
  Sorgligt med barnens farmor. Men vad kul att ha ett så fint minne av henne :)

  Första gången jag är inne på din blogg, ska definitivt återkomma!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!