måndag 17 juni 2013

Tyll i stora lass





Så blev det en sån där jättelång paus i bloggen, jag har haft lite mycket att göra och mest i syrummet faktiskt. Det var ju avslutning i skolan  förra veckan. Och på vår skola är det inte en traditionell avslutning med vita kläder och sommarvisor, utan mer en teaterföreställning. Syster Yster skulle vara årstiden höst och hon fick en lapp från skolan med lite vägledning: "På skolavslutningen ska jag vara utklädd till.... ett brunt löv". Inte så somrigt alltså.

Eftersom jag ville kombinera teaterkläderna med avslutningskläderna gjorde jag min egen tolkning av höst istället. Och en del önskemål från Juliettes sida, som att kjolen skulle gå över knäna och att det skulle vara brunt och orange (men orange byttes ut mot puderrosa).

En enkel tröja med holkärm, lite tyll i halsringningem och en tyllblomma för att få det bruna lite roligare. Och en puderrosa tyllkjol med foder och två rader volang. Ett alldeles lagom syprojekt på kvällen när barnen lagt sig, typ kvällen innan. Och jag tror nog kjolen skall kortas, den ser liksom alldeles för stor ut.

Sedan har vi även flyttat runt i rummen på övervåningen i helgen. Storebror fick lillebrors rum, lillebror fick Syster Ysters rum och hon fick storebrors rum. Och fint blev det, alla verkar nöjda så nu är det "bara" småpysslet (det roligaste) och storstädningen (det tråkigaste) kvar.

Mia

4 kommentarer:

 1. Åh, vilka fina kläder Mia! Funkar ju precis lika bra när man bara ska vara fin som när man ska vara höstlöv! ;)

  SvaraRadera
 2. Aldeles nydelig!!! Ble bare sittende og se og se.. :)

  SvaraRadera
 3. men å... vilken ljuvlig outfit! Tänk den som fick vara löv i dina kläder!

  SvaraRadera
 4. Jättesöt lövklänning:) Och helt otroligt söt tjej!!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!