söndag 7 juli 2013

Chokladdoppade glassarDet finns dagar då allt börjar jättetråkigt. Sådana dagar då barnen bråkar redan vid frukostbordet och fortsätter fram tills något oväntat roligt händer. Som när grannpojken kom över med sin nya el-scooter som alla barn får provköra och sen är morgonens tjafs och bråk borta.

 Sedan har vi de där dagarna som börjar väldans bra. Som dagen då barnen sprang runt ute i trädgården och plockade jordgubbar och smultron. För nu skulle de minsann göra sig en god fruktdrink. Då passade jag på att föreslå egna glassar istället. Lillebror var lite tveksam fram tills jag plockade fram glassformarna. 

Smultron och jordgubbar från trädgården, en platt persika, lite grädde, yoghurt och mjölk är allt som behövs.
Och för att piffa till dem ännu lite mer doppade jag dem i choklad och strödde över cirkusströssel.
Barnen fick smaskiga glassar och jag fick ett blogginlägg. Alla nöjda.

Och pinnarna, de har vi sparat från tidigare glassar och några pinnar är roligare än andra... de som har en liten gåta inskrivna.

Mia

3 kommentarer:

 1. perfekt ju... och du fick verkligen fina bilder!
  Men frågan kvarstår, var de goda? :-)

  SvaraRadera
 2. De ser väldigt goda ut i alla fall;-) Du får gärna skriva ut ett ungefärligt recept om du är redo att dela med dig. Jag är ny på glassfronten!

  SvaraRadera
 3. Nä, nu får du allt ge dej!! Ska man behöva göra dessa glassar OCKSÅ och njuta? Skämt åsido :) Jag har stekt äpplen med havregryn och hela köret, då och nu, sedan det inlägget.. så det var väl tacksamt på tiden för lite variation då!!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!