tisdag 9 juli 2013

Lyckan är ett jordgubbsland


Vårt jordgubbsland började med fem små plantor och nu är vi  nog uppe i 100 plantor. Stor yta har de inte men 1x8 meter är det nog och de behöver rensas. Varje gång jag tittar på vår jordgubbsslänt tänker jag på "Pippi på rymmen". På Tommy och Annika som var arga för att de måste rensa jordgubbslandet en solig sommardag.  Våra barn kommer aldrig att rensa vårt jordgubbsland och jag kommer förmodligen inte heller att göra det. Men jag ger gärna bort plantor, typ de som rymt bort till gräset och en och annan som står trångt.   

Nu har ju jordgubbarna snart gjort sitt för i år så jag gick en vända i trädgården med bebisen på höften och plockade nästan tre liter. Jag lät honom smaka på en men han verkar inte vara lika förtjust i jordgubbar som han är i potatis och avokado.

I år strödde jag över lite gräsklipp runt platorna och jag tror bestämt att det hållit sniglarna borta. Jag antar att det är lite jobbigt för dem att slemma sig genom gräs som fastnar under dem hela tiden.

Mia

4 kommentarer:

  1. härligt med egna jordgubbar! Vi brukar också lägga gräsklipp, kväver ogräset och tillför näring. Och så blir inte gubbarna lika jordiga!

    SvaraRadera
  2. Har ett stort smultronland som kräver mycket ogräsrensning. Kanske ska prova med lite gräsklipp. Det var något nytt för mig! / Annika

    SvaraRadera
  3. Underbart med egna jordgubbar!

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!