måndag 15 juli 2013

Rutmålad brickaNu äntligen blev den färdig, fast ändå inte. Den där brickan som legat alldeles för länge på köksskåpen och väntat på att slipas och målas om. Jag gjorde ett försök en gång för några år sedan men jag slarvade och färgen flagade. Men nu var den tvungen att blir färdig för vi behövde en bricka att bära ut porslin, mat och fika på. Vit blev den med turkosa rutor som målats för hand. Jag vet, helt galet att jag satt och färglade rutorna en och en och inte blev det jämt för det. Men lite sandpapper över och den ser lite nött och gammalt ut, så som jag vill att den ska vara. 


Kokostoppar har vi bakat, väldigt enkelt är det och ännu lite finare blir de om man doppar dem i choklad och toppar med en liten silverkula.  

Jag gillar färgerna på brickan och de passar faktiskt till alla möjliga olika porslin. Och helst skulle jag vilja måla golvet i köket så här. För jag tycker att det är så härligt sommarfint och jag är jätteavundsjuk på Emmas fina rutiga hallgolv. Går det möjigtvis att måla så på aprikosa klinkerplattor?

Nu börjar semestern på riktigt för nu är vi alla lediga! Min syster från USA är här och åker hem på torsdag efter sina tre veckor. Jag kommer att sakna henne något förskräckligt och jag önskar hon inte behövde åka tillbaka....

Idag blir det en liten utflykt till Vaxholm med min mamma och syster med familj.

Mia 

5 kommentarer:

 1. Den är ju jättefin... perfekt till mysiga sommarfikor!
  Och angående studsmattan, ja vi har grävt ner den. Jättebra faktiskt, både snyggare och praktiskt... och lite säkrare, känns det som!

  SvaraRadera
 2. Den blev ju jättefin - superläcker färg!

  SvaraRadera
 3. Grymt tjusigt, om du frågar mig! En slät träbricka är en av de sakerna som står högst på min lista över önskade loppisfynd i sommar. Just för att måla om göra tjusig, som du gjort. :)

  SvaraRadera
 4. Den blev jättefin Mia!!!
  Men så pilligt, tyckte mina jätterutor var svåra att få till, speciellt i spets:)
  Kram Emma

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!