onsdag 21 augusti 2013

Fjäderlampa
Nu fick vi äntligen vår fjäderlampa, fast ändå inte. Vi var hemma hos vänner förra sommaren som hade ett alldeles underbart fint hem i ett vackert hus. Och de hade en sån härlig fjäderlampa som jag så gärna ville ha. 
En sån kan ju inte vara så svår att göra tänkte jag och köpte mig en rislampa och en fjäderboa. Men det tog så lång tid att limma på alla de där små fjädrarna att jag till slut bestämde mig för att den är lika fin med hälften så många fjädrar. 

Nu har det gått flera månader och inte så mycket händer förutom att jag trädde på några träkulor  på sladden och resterade biten virkade jag in. Ifall någon undrar vad som sitter mellan kulorna och den virkade biten så är det en strömbrytare. Vi har nämligen en väggknapp som går till två lampor och det är inte alltid vi är överens om hur ljust det ska vara på kvällarna. Så istället för att dra ut sladden kan vi nu lätt knäppa av eller på ljuset.

Nu ska jag bara leta stora vita fjädrar, för jag tror nog att det här projektet blir klart lite snabbare då.

Mia

8 kommentarer:

 1. Fin lampa! Men jag förstår att det tar tid att limma alla fjdrarna. Vilket tålamod!

  SvaraRadera
 2. Fint. Men jag vet att jag aldrig skulle orka. Fast jag vill ju för vilken fin orgienll lampa. Kanske med färgade påskfjädrar, då skulle det var mera jag. Tack för tipset skall sätta det bakom örat.
  Linnéa

  SvaraRadera
 3. oj... vilken underbart fin! Nu blev jag också sugen på en fjäderlampa!

  SvaraRadera
 4. Superläcker! Smart att använda en fjäderboa - jag hade bara tänkt på påsar med fjädrar, men såna kommer man inte långt med. Jätteläckert med pärlorna också!

  SvaraRadera
 5. Det var en väldans fin lampa. Tycker att den gott kan vara "halvfjädrad". Det gör ingenting. Faktiskt snygg som den är!/ Annika

  SvaraRadera
 6. Vilken vacker lampa! Jag limmade vita fjädrar på en liten lampskärm i vintras. Det gick lite snabbare tack och lov... ;-)
  Önskar dig en trevlig helg! /Helena

  SvaraRadera
 7. Underbar lampa! Åh, en sån kanske jag nästan måste göra! Men vart ska den bo?

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!