fredag 16 augusti 2013

Vimplar av plastduk       

Vår trädgård är en enda röra. Vi hade stora planer i våras och inget har blivit klart. Vår  gräsmatta består av allt möjligt grönt förutom gräs. Och den stora kala fläcken efter att vi flyttade gungorna täcktes över av en stor studsmatta. Fast sommaren är ju faktiskt ännu inte över även om det känns så då det är lite kyligare i luften nu. Plantering och flytt av nya växter passar ju egentligen bäst att göras nu och det har ju faktiskt varit en varm sommar, så det kanske är lika bra att det inte blivit gjort. 

Men vimplar har jag sytt i alla fall. Till hammocken utan tak som vi varit tvungna att täcka över varje kväll i fall det skulle komma en skvätt vatten. Två lager vaxduk syddes ihop och ovankanten kantades med bomullsband. Sedan har jag klippt med zickzack-saxen. Sy ihop måste man nästan för de delar och flärpar ut sig annars.  Och hammocken behöver nu en ny madrass, den är lite knotig att sitta på. Men det får vi ta nästa år....

Idag är det en vecka kvar innan barnen börjar skolan, så alldeles snart får vi tillbaka kvällarna. Även dagarna ser jag fram emot, främst på grund av  den där stormen som sveper förbi varje dag av saker som sommarlediga barn drar fram. Den är väldans jobbig att städa upp, och man kan ju tycka att de skulle kunna bli bättre på att städa upp efter sig själva. Detta eviga tjatet..... det känns som det var enklare när de var små och inte riktigt förväntades att städa upp efter sig. Eller den perioden då de faktiskt tyckte att det var roligt att plocka och hjälpa till hemma.

Trevlig helg!

Mia

4 kommentarer:

 1. söta vimplar... fint med zigzg-kanterna!
  Visst är det skönt när vardagen kommer smygande, så att allt blir som vanligt igen!

  SvaraRadera
 2. Härligt med vimplar! Man blir ju så glad av dem :-)! Jättefint!

  SvaraRadera
 3. Vilka fina vimplar, bra idé att sy av vaxduk!
  Ha en fin fredag!
  kram viktoria

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!