fredag 13 september 2013

Den kreativa hörnans nya bordHär är nu det där bordet som inte alls blev så som jag tänkte mig. Hade sett en fin bild på Pinterest med decopage på en träbräda där man sedan slipat fram trät på vissa ställen och tänkte att det där var ju ganska fint. 

Så vi sandpapprade bordet och  klistrade på det där fina presentpappret med fåglar. När det torkat började vi sandpappra och insåg ganska snabbt att det här kommer ju aldrig att gå möjligtvis med en slipmaskin. Så hela bordet blöttes ner och pappret skrapades bort med färgskrapa. - Det är som på fixa rummet tyckte Juliette som inte alls såg det hela som ett misslyckande mer som ett tillfälle att få slipa, måla och klistra. Och plötsligt slog det mig att de får hjälpa till alldeles för lite med dessa saker fast ibland är det ju så att de vill leka med kompisar istället så helt mitt fel är det ju inte.

När vi väl fått bort allt fick det torka och jag limmade på första blomsterservetten. Och det blev ju inte bra det heller för den försvann liksom in i det mörka bordet så den skrapades bort. Bordet målades vitt och därefter limmade jag fast blomsterservetten. Fint blev det men skrynkligt vilket inte alls är bra när det är tänkt som kreativ hörna. Inte för utseendet skull utan mer  när man ritat och pennan plötsligt glider över på en skrykla och den där fina strecket blev snett eller buckligt. Tills orken finnes igen får man helt enkelt ha något under när man fin ritar. 

Och för den som tycket att det är synd att göra om ett fint teakbord så försvarar jag mig med att det behövdes slipas och oljas få det hade massor med dryckes ringar och var flammigt. Och sedan är det ju bara att slipa och olja om när vi känner för det igen.

Och stolar hur gör vi med det. Just nu finns en pall och en gammal gungstol men små låga fåtöljer efterlyses typ såna här om de ens kallas fåtölj.

Eva känner du igen bordet? Tror nämligen det kommer från Karin.

Trevlig helg!


4 kommentarer:

 1. Jag känner igen mig i att jag också sett Pinterestbild med sandpapprade tapeter som decouperats. Jättesnyggt! Som tur är provade jag på en spillplanka först och insåg att det blev fult, fult och inte alls som bilden. Decoupage blir inte slätt. Jag brukar lägga servetten på lacklagret och sitta ner den. Lackar inte på förarn första lagret torkat. Du gör säkert på liknande sätt förstår jag. Det blir ju aldrig helt slätt men är snyggt på håll. Ni har ju jobbat järnet med bordet. Ser snyggt ut tycker jag! Lägg glasskiva på för att få det helt slätt? Beklagar sorgen med din far.

  SvaraRadera
 2. Fint resultat hur som helst, oundvikliga skrynklor till trots! Ja, glasskiva är kanske inte en dum idé, eller skrivbordsunderlägg när pennor ska flyta över papper. Vilken härligt röd gungstol förresten!

  SvaraRadera
 3. Ibland blir det ju inte som man tänkt - men det ser ju fint ut iaf!

  SvaraRadera
 4. Ja, vad säger man... det blir inte alltid som man tänkt sig. Bara göra om och göra rätt. :) Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!