måndag 16 september 2013

Det finns inga säten....


Idag var dagen då jag skulle packa ner pappas saker för sista gången. Han har hunnit med att bo på fyra ställen de senaste åren. Det kändes konstigt att jag inte skulle behöva göra det här fler gånger, samtidigt som det var lite ledsamt att hans liv blev som de blev de sista åren. Så vi åt frukost och försökte få ut de vilda barnen till bilen. Alla går ut och en kommer tillbaka och säger. - Det finns inga säten i bilen. -Vadå, inga säten i bilen?

Vi går ut och tittar och mycket riktigt..... det finns inga säten i bilen. Eller jo, de två som sitter helt fast är kvar men de andra fem är borta! Någon har under natten plockat med sig våra smutsiga, repiga och gamla säten. Sedan upptäckte vi även plastinredningen i bakdörrarna var borta. Vi får planera om dagen och jag tar med mig storebror till pappas lägenhet, för han anmäler sig frivilligt. Barnen brukar tycka det är ganska roligt att få åka i väg med bara en av oss och det behöver inte vara så att vi ska göra någon speciellt. För speciellt blir det ändå, trots att det är något så tråkigt som att städa ur en lägenhet. För man brukar passa på att äta lite gott och  kanske ta en fika. Dessutom hinner man prata en massa utan att behöva dela pratstunden med syskonen.

Vi delade på en California Roll-wrap och smoothie med tjusiga namnet "Kisson lips". Och så rensade vi ur lägenheten förstås och roligast var att kasta saker i sopnedkastet. Sedan gick vi ner och strosade på Hornstulls marknad en stund och träffade på Emmaloppa bara sådär. Därefter gick vi in på Picard och köpte färdiga hamburgare som han velat smaka på länge. Färden hem tog lite tid och första bästa tåget åkte bara halvvägs, så vi sprang in i centrum och gick runt lite där också. Ett alldeles för sent tåg blev det hem, som gjorde att vi missade bussen så vi fick gå runt i mataffären. 

Men vi kom hem till slut, till resten av familjen och bebisen hade ju klarat sig alldeles utmärkt med Kenneth och de andra två barnen.... första gången utan sin mamma i flera timmar. Och bilen är fortfarande tom på säten och vi funderar på hur vi ska hantera det lilla dilemmat.  

9 kommentarer:

 1. verkligen märkligt med den här stölden... jag menar vad ska de med gamla säten till? Som barnfamilj har man ju inte alltid felfria sådana precis.
  Låter som att ni fick en helt okej dag iallafall... lite egentid är skönt att kunna få tillsammans!

  SvaraRadera
 2. Så märkligt! Man ska tydligen aldrig sluta att förvåna sig! Hoppas det löser sig för er, en barnfamilj behöver ju verkligen alla säten i bilen..

  SvaraRadera
 3. Konstigaste stölden! Vem vill ha gamla säten, men inte bilen? Hoppas det löser sig!

  SvaraRadera
 4. Så fräck och konstig stöld! Verkar meningslöst och ställer till det en hel del för er. Hoppas att ni snart får fixat en bil som alla ryms i!

  SvaraRadera
 5. Alltså man upphör aldrig att förvånas! Och vilket trassel det ställer till för er :(

  SvaraRadera
 6. Men hallå! Är det någon som spelat er ett spratt?! Mycket märkligt, för vem vill ha bara säten utan bil? Man kommer liksom inte så långt med dem utan bil!

  SvaraRadera
 7. Mycket ska man vara med om....!! Jädrans fräckt!!! Hoppas sätesproblematiken snart ska vara löst i alla fall! Mysig stund trots allt med sonen :)

  SvaraRadera
 8. Jag har hört rykten om att just säten och däck försvunnit när asfaltsläggarna varit i närheten... har de synts till kring er? Beklagligt hur som helst!

  SvaraRadera
 9. Mia, titta på Polisen Huddinge facebook sida. Där finns det förklaring till varför sådana stölder sker...

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!