lördag 21 september 2013

Kuddfodral av en gammal skjorta


Storebror ville sy lite på symaskinen. Och jag funderade på vad vi skulle kunna sy och kom fram till att det fick bli en kudde. För kuddar kan man verkligen inte få för många av och fyllningen behöver faktiskt inte vara en kudde, täcken funkar ju bra det med. Ni vet sådana tunna sommartäcken som man brukar ha som extratäcken. 
Och han som står där på bilden, det är bebisen han som nu hunnit bli sju månader och tar sig fram som en supersnabb kålmask. Dessutom ska han nu helst stå mot en stol, lågt bord eller en pall. Det känns som att han kommer lära sig gå före krypa på riktigt.


Hittade det här smarta kuddfodralet sydd av en gammal skjorta  på Pinterest. Det kan liksom inte bli lättare än så här. När vi hade sytt klart den här såg vi att lillebrors gamla lappade jeansöverkast passade perfekt på fåtöljen i storebrors rum, tillsammans med kuddfodralet.


Bilden förklarar nog hur vi gick tillväga. Fyra klipp och fyra sömmar, sedan har du ett fint kuddfodral med snygg knäppkant på bara fem minuter. Och har du turen att ha en skjorta med raka sidor ja då slipper du sy sidsömmarna.

Nu blev det en sådan paus igen på bloggen, inte alls med mening. Men vårt internet är lite knasigt för tillfället, det är lite först till kvarn som gäller. Så när datorn är den sista apparaten att kopplas upp, så funkar det inte. till mig. E-post kan jag inte heller läsa, men vi ska se om vi kan göra någon åt det... och kanske någon av er läsare har något bra tips. Så om någon har mailat och inte fått svar så beror det på att Outlook inte heller är så stabilt just nu.

Trevlig helg!

6 kommentarer:

 1. Det var också ett fiffigt sätt att återanvända en fin skjorta! Och varför krypa när alla andra går... :)

  SvaraRadera
 2. Men så otroligt smart! Och snyggt med :)

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Nu fick jag nästan lite panik! Menar du att det redan gått 7 månader sedan vi fick läsa om att lilleman kommit till världen!?!?!

  Snygg kudde och verkligen supersmart idé :)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!