tisdag 3 september 2013

Servettdecopage
I en pysslehörna kan man ju inte få för mycket förvaring. För stämplar, stansar, klister, suddgummi, pennvässare och pappersrester håller bäst ordningen om de får ligga i en egen liten låda. Och vår pysselhörna är ju allt annat en städad sådan. Jag försöker, det gör jag, men det går liksom inte alls. Men så fick jag en sån här bra vit minibyrå av min mamma. Och eftersom det är så väldigt vitt där piffade jag till den lite med olika servetter. 

Decopage med servetter, hur i all världen får man till det snyggt? Jag lade på ett lager decopagelim och när jag sedan lade på servetten drog den ihop sig och blev alldeles skrynklig. Jag penslade på lite mer lim och försökte pensla ut rynkorna men det gick inte. Speciellt inte på de allra tunnaste servetterna. Jag har gjort ett experiment på ett bord och resultatet blev skrynkligt. Men jag slipar lite lätt på bordet nu och hoppas på att det skall bli bra.

Ifall någon undrar så kommer de rosa blommiga och turkosa servetterna från  Ikea, ugglorna från Brisac på Värmdö och det gröna tror jag var från Rusta.

Sedan vill jag tacka för de alla kommentarena, tänk vad man får mycket tillbaka genom bloggen. Den har på ett sätt varit en av mina lyckliga platser mitt i allt det jobbiga alla år. Alla vänliga människor jag lärt känna, ett ställe där jag bara skriver och som inspirerar mig att göra saker som får mig att må bra. Jag började på en annan blogg där jag skulle skriva om allt det där tråkiga, men jag kom fram till att jag inte ville lägga så mycket energi på det. Det är så mycket roligare att fokusera på den här bloggen, som med några undantag är glad, positiv och ljus. 

En trevlig onsdag önskar jag er alla som tittar in idag! 

Mia

5 kommentarer:

 1. Lådorna blev hur fina som helst! Färger och mönster precis i min stil. :-)

  Jag har också gjort en del decoupage på sistone. Servetter är svåra att få snygga tycker jag men imperfektionen kan också bli fin på sitt sätt. Decoupagepapper är enklare om man vill ha ett slätt resultat. Har jag märkt... Försöker mig nu på glasdecoupage så får vi se hur det går. ;-)

  SvaraRadera
 2. Gillar verkligen färg och mönsterkombinationerna, fint som vanligt :)

  SvaraRadera
 3. Spännande med bordet!! Ja, decoupage med servetter är svårt att få rynkfritt, men på många ting stör det knappast och jag försöker inte ens. Vad fint det blev med byrån!!

  SvaraRadera
 4. Först när jag läste så tyckte jag att det stod "svett-decoupage". Märkligt.. hann jag tänka ;-)

  Jättefint! Älskar dessa små minibyråer, tror vi har tre stycken hemma. Och så känner jag igen mig i dina tankar kring jobbigt och glädje. Jag gör likadant.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!