onsdag 2 oktober 2013

KalasfixKalas har vi haft i helgen, två stycken faktiskt. Lillebror som numera också är storebror fyllde sju år i mitten av september och det har liksom inte blivit av förrän nu. Lördagen firades han av släkten och på söndagen hade vi barnkalas. Och det var ett stort barnkalas, 18 barn blev det med våra fyra. Men det gick helt klart över förväntan. 
Och visst är det lite roligt att fixa inför ett barnkalas? För är det någon gång som barnen gärna hjälper till så är det när det är kalasdags. Det hjälps åt med inbjudningar, dekorationer och planering av skattjakt. 

 Vi kan nog skrapa ihop 18 riktiga glas, men längst in i köksskåpet hittade vi  massor av vita tråkiga plastmuggar. Vi skrev namn på dem och dekorerade dem med stora skumklistermärken. Till godispåsarna har vi använt blå fryspåsar för det hade vi hemma.... med stora grönsakstryck på dessutom. Men det gjorde visst inget tyckte födesledagsbarnet. Det var nog mer jag som tyckte att de var lite tråkiga, så vi knöt fast lite presentsnöre som vi krullade och strimlade. Och som födelsedagsbarnet sade verkar igen ha brytt sig om att det inte var ett film- eller tv-spelstryck på dem. Innehållet var ju godis. 

Ballonger knöt vi fast på ett snöre som en ballongvimpel och serpentinerna tog vi fram från tidigare kalas. Jag tycker ju nämligen att det är lite onödigt att köpa nya serpentiner så jag spar dem i en påse som jag sedan plockar fram när det är dags för kalas. 

Det blev ett lyckat kalas och alla var nöjda. Fast vi glömde bort att bjuda en enda pojke i klassen och det var en jätteklantig miss av oss. När vi hörde av oss till föräldrarna efter för att be om ursäkt, sade de att det är sånt som händer. Men det är ju inte riktigt så.... man får ju inte glömma bort ett barn. Men mitt i förberedelser och vardagsstress gjorde vi det. Godispåsen åkte vi dock och lämnade till honom på kvällen. Vi hoppas att han inte är ledsen om de andra killarna pratar om kalaset i skolan. Ja det blev visst bara killar den här gången, nästa år ser det nog annorlunda ut.

6 kommentarer:

 1. låter som ett härligt kalas... fiffigt med plastmuggarna, de blev ju genast mycket finare!

  SvaraRadera
 2. 18 barn...?! Blir alldeles matt bara att höra om det. ;) Bra jobbat, superwomen!

  SvaraRadera
 3. Åh så fint det ble til kalaset!
  Og den fine nytapetserte veggen:)

  SvaraRadera
 4. wow, vilket härligt kalas! och vad fint att ni förde godispåsen till pojken efteråt - det där hade kunnat hända oss också känner jag, så mycket som vi glömmer nuförtiden! (dvs sen vi fick barn)

  SvaraRadera
 5. Älskar när de är så koncentrerade i kreativa aktiviteter som på din bild:) :) ..vi säger att vi ska "uppfinna" då brukar tid och rum försvinna ;) Hoppas att du överlevde kalaset! ;) Trevlig helg! Hälsningar, L

  SvaraRadera
 6. Vi hade också barnkalas för några veckor sedan, för alla klassens tjejer. Där kom ett inbjudningskort tyvärr bort längs vägen, vilket ledde till att en tjej inte blev bjuden... Som tur var fick vi veta det innan kalaset, så det kunde rättas till och hon kunde också komma. Däremor glömde vi av att dela ut godispåsarna i allt stoj som var, och jag åkte inte bygden runt för att dela ut dem heller. Efter allt cupcake-dekorerande var det ingen som nämnde ett ord om godis...

  Måste bara säga också att jag verkligen gillar dina fina taklampor som syns på bilderna!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!