söndag 10 november 2013

Här är jag

         

Det blev en lång paus. Lite bredband som krånglade, lite höstlov och en bebis har gjort att det blev så. Men det betyder inte att vi inte pysslat och grejat hemma, bara att bloggen fått vila lite. Men nu så skall det bli ordning. Jag vet ju inte hur många som läser bloggen och samtidigt följer mig på Instagram. Men jag har i alla fall varit väldigt aktiv där istället. Så lite av det där pysslet har jag ju skrivit om, och en hel del om familjen faktiskt.


Om morgonen då vi var jättetidiga ner till frukosten. Så där tidiga att vi var klara den tiden vi vanligtvis brukar kliva upp ur sängarna. Om kvällen då barnen ville spela kort i vår säng precis som vi gjorde under Earth Hour.


Om det lilla kylskåpet jag gjorde och hur Liten öser ut allt en sisådär 20 gånger varje dag.

                           

Om hur man får barnen att städa sina rum och de där små stunderna som Liten tycker om att vara med sina storasyskon. Tänk vilken lycka att ha tre stycken som så gärna vill hjälpa till och ta hand om den lilla. Vi vill inte kräva att de ska ta hand om honom så att det blir ett måste, utan vill de så får de. Och ibland har man sån tur att någon hämtar honom och låter oss få en liten lugn stund på morgonen.

                     
                 
                           

Sedan har det ju varit lite Allahelgona också och jag har provat att borra i en pumpa. En spindel och spindelnät fick det bli.

                        

När vi blev bortbjudna på lunch gjorde vi en liten "läskig" grönsakslåda att ge bort. Lite frukt, vattenfast penna och grönsakslåda i papp från den lokala mataffären.


Jag har också visat lite bilder på stora runda mattan jag håller på att virka och hur någon liten envisades med att ta virknålen hela tiden. Men nu är den faktisk nästan färdig - några varv till bara!
 '
                               

Vi har gjort egna kanel- och äppelchips och varit på Syfestivalen.


Och kört runt Liten i en ny ren fin kundkorg tills han somnat

                                  

Och pappan har tagit över föräldraledigheten. Första dagen började med storstädning i syrummet och nu ser man äntligen skrivbordet. Men sytt har jag inte hunnit mycket ännu, det är nämligen så att den stora julmarknadsmånaden börjar snart. Under fem veckor står vi uppe på Stortorgets Julmarknad i Gamla stan. Så snart måste jag sy massor till det, men först måste vi få ordning på förrådet med alla lagervaror. Och mellan allt fix och rens så äter vi goda luncher tillsammans. Dricker kaffe och fikar som två pensionärer.

Ja det här var lite av månadens Instagram-bilder och någon mer sådan bloggpaus blir det inte på ett tag. Kanske att det händer i december när julmarknaden drar igång men fram till dess kommer jag skriva. Inte varje dag, men varannan. Någon som har önskemål på vad jag ska skriva om? 

Önskar er alla en trevlig söndag! Vår söndag börjar väldigt trevligt, vi är nämligen bortbjudna på brunch.
  

6 kommentarer:

 1. Välkommen åter, jag har saknat din härliga inlägg och jag kan ju bara konstatera att du inte legat på latsidan.

  SvaraRadera
 2. ÅH vad jag gillade bilden på lillen med dig i spegeln. Fantastisk bild :-)!

  SvaraRadera
 3. Har också varit lite mer aktiv på instagram än bloggen den senaste tiden Härliga bilder allihop som jag tror jag tryckt på gillaknappen åt :)

  SvaraRadera
 4. Åhh, men du, det där kylskåpet måste få ett alldeles eget inlägg, ser så himla fint ut!!!

  SvaraRadera
 5. Jättekul att se dig här igen. Jag har saknat dina inlägg. Välkommen tillbaka.

  SvaraRadera
 6. Kul att du är tillbaks:)
  Kanske ett inlägg med något tips på vad man kan sticka till jul
  som inte är för krångligt och tar för gång tid kan vara något? :)
  Ha en fortsatt fin kväll!
  Kram Jossan

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!