onsdag 20 november 2013

Ingen vanlig dag


Igår fyllde hon år, storasyster och lillasyster - 9 år minsann! Varför finns det inget bra ord för syskonen i mitten som är både stora och små? De som är i mitten tillsammans med en till fast han är en pojke. För "mittentjejen" eller "mellantjejen" låter ju lite som hon är mitten av tre tjejer. Men hon har ju ett namn också (Juliette) och finast är det väl att kalla henne det. 

När hon föddes var det på den första vita kalla vinterdagen 2004. En sådan riktigt härlig vinterdag som faktiskt var riktigt trevlig att titta ut på mellan värkarna. Och fort kom hon sen, så snabbt att jag bara hann ut i hallen när Kenneth och storebror var ute och hämtade bilen. Har ju skrivit den här historien tidigare men den är så speciell för oss. Ja, alla födslar är ju speciella men just det där att vara helt själv och vara först att hålla i det nya lilla livet.  Och att se lyckan i  storebror  när han fick sitta i soffan och hålla i sin några minuter gamla lillasyster invirad i en handduk. 

Det blev frukost på sängen (frukosten är uppäten, jag har inte ställt en tom bricka för syns skull) och på kvällen kom några kusiner och farföräldrar och hälsade på. Dagen var så stressig med förberedelser inför kalaset och städning i syrummet efter att vi lagt in en heltäckningsmatta där. Men nu har jag en mysig värmande matta där och förhoppningsvis ska väl den och ett extra element göra att jag även kalla vinterdagar ska kunna sitta där och sy. 

Man kan alltså säga att den här veckan började med galet mycket att göra.... Ha en bra dag!

3 kommentarer:

  1. Vilken speciell födsel det verkar ha varit! Har suktat efter din ljusblå lampa i åratal känns det som. I höst föll allt på plats, tyg, stomme och ett behov av en lampa som ger mer ljus än den gamla. Hoppas den blir hälften så fin som din - det hade räckt :)

    SvaraRadera
  2. Oj, fødsel i hallen! Gratulerer masse til ni åringen, så søt hun er:)

    SvaraRadera
  3. Grattis i efterskott finaste Juliette! Fattar inte hur ni hinner med allt! Håller tummarna för att allt går bra på Stortorget och ser fram emot att ta en promenad och en kopp te när vi är tillbaka och allt har lugnat ner sig för er! Stora kramar från ett regnigt Phuket

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!