måndag 2 december 2013

Fyllda julstrumporNu är barnens julkalendrar färdiga och uppsatta i deras rum. Lite som dagen innan julafton är det ju när man dagen innan sitter och gör klart det sista.  I år lyckades jag även övertala killarna till en kalender som jag gjort, eftersom jag hade så många idéer.  Och även om jag nu tycker att det är roligt så kändes det aningen jobbigt när jag tre dagar innan insåg att inget paket var inslaget. Men jag körde en kalender varje kväll och alla blev klara innan midnatt den 30 november.


Juliettes julkalender har inte ändrats något från förra året, förutom att några paket fått prickigt papper.  Och innehållet är nästan som tidigare, lite smått till de söta Sylvanian families, Lypsyl, färgpennor och tjusiga servetter. 

En liten beskrivning hittar ni här och jag vet att den kommer några dagar sent. Men lite inspiration till nästa års julkalender kanske...

Hoppas ni haft en mysig första advent. För oss blev det ingen glögg, lussebullar eller pepparkakor. Det kom en julmarknad och Elliots gymnastikträning på kvällen emellan. Men vi får ta den där adventsfikat en annan dag det kommer ju några till... 

Julmarknaden har jag ju inte skrivit om i år men några av er vet ju redan om det. För er nya så är det så att vi har ett litet rött bås på Gamla Stans julmarknad på Stortorget i Stockholm. Ett litet bås som mina föräldrar haft sedan innan jag föddes och som vi nu tagit över. Det är varje dag mellan kl 11-18 från och med helgen innan första advent. Så man kan säga att vi har att göra just nu och ganska möra är vi när vi kommer hem efter timmarna ute i kylan. För att få dagarna att gå där uppe så syr jag kakor och virkar. Så det blir lite bloggmaterial om jag lyckas hitta tid att ta några bilder.

Önskar er en trevlig måndag!

4 kommentarer:

 1. den där julkalenderna är så fin... önskar dej en härlig adventstid!

  SvaraRadera
 2. De är fina, dina kalendrar, helt klart en inspiration till nästa år (?) när det kanske blir en kalender till Ullharen. Han är ju lite liten än så det blir inte så himla stor skillnad på julen för oss i år. Det blir nog mer piffande nästa år! :)

  SvaraRadera
 3. Just det: Glömde skriva, visa gärna lite marknadsbilder från i år om du har lust! :)

  SvaraRadera
 4. Har sett många varianter på julkalendrar på bloggarna detta år men denna är nog min favorit!! :) :D
  Bra pysslat! Hihi
  Kram Mia

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!