onsdag 18 december 2013

Granen står så grön och grann i stugan.....
Hur länge till den kommer att vara grön och grann vet jag inte. För den tappar redan alldeles för mycket barr. Vi har köpt julgran mycket tidigare förut, som hållit sig fin ända till jul men den här började barra redan andra dagen hemma. Jag trodde det skulle räcka att bara se till att den har vatten hela tiden, men varje dag när vi tänder lamporna och ska vattna rasar barren ner. Sen undrar vi varför det nästan alltid är så att julgranar är så tunna på barr uppe. 

Juliette när vi promenerade hem med granen;

-Jag tycker inte att den är så jättefin det är så lite barr uppe. Men det kommer ju att växa ut mer sen eller hur.


Två kulor har jag redan lyckats krascha. Inte den lilla personen hemma utan jag själv har lyckats ha sönder båda. Jag hade hängt dem lite för långt ut så de gled av och ramlade ner i golvet när granen skulle tändas.  Och Liten, hur är han med julgranen? Första dagarna var han jätterädd. Jag visade nämligen honom hur stickiga barren var. Men i går när han var hemma med pappan så var han där och pillade på de små smällkaramellerna och lamporna. Julkulorna har jag satt högt upp så den lille inte ska kunna nå dem. Igår när jag skulle ta bilderna då var han på julgranen när jag var nära och fixade men så fort jag gick bort så följde han efter. Så lite rädd är han nog ändå fortfarande...

Eftersom jag inte alls har haft så mycket  tid att greja med julpyssel i år får ni nöja er med tidigare års pyssel. Minismällkarameller som ni hittar här och pärlande stjärnor som ni hittar här.

Sen har vi ju en vinnare i min utlottning. Tack till er som bidrog med en liten peng, det blev inte så mycket men 300 kr är ju bättre än inget. Sex små lappar blev det och vinnaren blev Shizuka. Mailar du mig så vi kan se om du hittar något du gillar. 

Nu är det ju bara några dagar kvar tills jul dags att slå in julklappar tror jag bestämt.
3 kommentarer:

 1. tråkigt när de barrar, men fin och tät är den allt!
  Vi eldar ju som galningar i samma rum som granen står så den brukar aldrig bli särskilt långlivad här precis...
  Och julklappar är precis vad jag ska ta tag i nu!

  SvaraRadera
 2. Barr eller inte... fint med gran! Vi har valt bort det i år men jag börjar ångra mig lite nu. :)

  Ang. de virkade lussebullarna så är det bra 15 luftmskor, ihop till en ring och sen runt, runt, runt tills det blir lagom långt. Stoppa och sy ihop. Easy-peasy! Kakorna googlade jag virkade ballerina och hittade ett bra recept. Har tyvärr inte kvar det för efter en kaka så lärde man sig det i huvudet.

  Sköt om dig! Kram

  SvaraRadera
 3. Jättefin gran, men tråkigt att den barrar i mängder!! Ja, det var positivt av dottern att anta att granen skulle växa till sig :) Tyder kanske på obotlig optimism?? Ja, så får jag väl bekänna mej besegrad även i detta lotteri :), satsar väl på kärlek i stället! Grattis hur som helst till vinnaren!!!! Tack förresten för visat intresse för manualen!!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!