lördag 28 december 2013

Lilla granen och klapparna.
Ja den där granen, ni vet den som barrade så förskräckligt. Den fick flytta ut. Jag överdriver inte när jag säger att hälften av barren låg på golv och paket. In fick den lilla granen på farstukvisten flytta. Inte är den stor men fortfarande grön och grann. Vi ställde den i en vas med stenar och vatten innan vi lade den i en korg. Den var lite futtig att ställa på golvet, så det var ju tur att jag hade  hittat en sån fin gammal barnsäng i trä på Stadsmissionen några dagar innan. Jag skulle ju egentligen bara lämna in lite julpynt som jag inte behövde, och där stod den med skräp på sig, för bara 200 kr. 


Paketen blev färglada i år igen med snurror och pompoms. Etiketterna vita och enkla med namn på den som skulle få på en sida och vem som gett det på andra. De har jag sparat i en ask tills nästa år. 
 Och tomten han kom i år igen. Samma ljusa, trevliga tomte. Vi har tur att ha en så fin tomte som kommer varje år.  Barnen börjar bli stora men någonstans hör det ju liksom till att det ska komma en fin tomte. Liten var inte alls rädd, han ställde sig där och tittade på tomten och undrade när det var hans tur att få ett paket.

Rim hade vi skrivit (eller Kenneth, jag slog in paketen och han stod för rimmen). Ganska roliga sådana men bara på tomtens bruna paket. Bäst var nog hårborsten med;

Du vill väl inte att det fina hår, ska se ut som buskar och snår.

Det blev en fin liten jul i år i all enkelhet. Mamma, pappa, barn, barn, barn, barn och en mormor. Ganska lagom för oss faktiskt, för det blir ju liksom tillräckligt rörigt när man har fyra barn. Skönt att  ha tid för barnen, för julafton är ju barnens dag.

3 kommentarer:

 1. låter som en härlig jul, och vilka fina paket du har gjort!
  Och sängen... vilket fynd!
  Härliga dagar framöver önskar jag dej!

  SvaraRadera
 2. Låter som en alldeles utmärkt jul!

  SvaraRadera
 3. Paketen ser helt underbara ut med sina fina färger! Tur att julen bara är en gång om året säger jag.
  Önskar dig en skön fortsättning
  //bara anna
  annacecar.blogspot.com

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!