fredag 13 december 2013

Pinngran
Det var luciafirande i skolan igår för två av barnen. Liten fick vara tomte bara för att det är så väldans gulligt. Och jag fick något slags infall när barnen klätt på sig att det skulle bli ett lite fint julkort. Eftersom storebror inte skulle vara med i något luciatåg hade vi bara en tomteluva med paljetter att ta till, så han fick ligga längst bak lite halvt gömd. Och så skulle korten tas en sisådär fem minuter innan storebror skulle åka till gymnastiken. Att under de omständigheterna få fyra barn att se någorlunda bra ut var ju inte det lättaste, det gick inte alls faktiskt. Bättre än så här blir det inte.


 Leonard ville vara stjärngosse som vanligt och den där struten jag virkade för tre år sedan passar alldeles utmärkt fortfarande. Ingen stjärna på pinne hade vi heller men vi tog den röda stjärnlyktan och det blev ju fint det med. Och här har ni storebrors julkalender. Jag rotade runt bland Leonards stora pinnsamling och lyckades hitta några pinnar som jag sedan spikade och knöt ihop till en pinngran. Därefter knöt jag ett snöre så att jag skulle kunna nypa fast små papperspåsar jag gjort av en gammal tidning. Klädnyporna fick sig en liten ruta med griffelfärg så jag skulle kunna skriva datumet.

Lillebror som har den där pinnsamlingen var inte alls glad på mig för han skulle ju bygga en robot med dem. Men jag tyckte minsann att det fanns så mycket att det räckte till både och. Den där stora hinken med pinnar är nämligen så full att det inte får plats en endaste liten pinne till.

Önskar er alla som tittar in en trevlig helg! Och glöm inte bort den där jätteviktiga insamlingen!

Mia

6 kommentarer:

 1. Vilken fin! Jag har också tänkt bygga en pinn-gran, men sambon var inte alls lika intresserad av att vi skulle ha en sån....

  SvaraRadera
 2. Jättefint - både julkortet och pinngranen. Ser riktigt julmysigt ut!

  SvaraRadera
 3. Härlig pinngran och så fin bild på barnen!

  SvaraRadera
 4. Underbar pinngran! Jag samlade flytvedspinnar i somras som skulle bli en liten gran. Inte blivit någon gran. Men det är ju för all del inte jul än ;-)

  SvaraRadera
 5. Fint med pinngran och fint julkort!

  SvaraRadera
 6. Underbar bild - fina ungar och tjusig gran!!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!