fredag 6 december 2013

Vinterkök


Den "pastelliga" lilla vimpeln har bytts ut mot en lite juligare variant.  Små minivimplar av tidningspapper klistrades fast på ett snöre.


De virkade dynorna byttes ut mot svarta i fårskinn och fatet med frukostgott (kanel, kardemumma, chiafrön, kokosflingor, russin, råsocker och örtsalt) byttes ut mot en svart oval skål.


De gamla ljuslyktorna delade jag på och behöll endast glaskupan. Ett nytt fat, en hyacint och lite mossa från trädgården (efter en fuktig höst har gräsmattan förvandlades till en mossträdgård, väldans bra såhär juletid).

Och så en vit julstjärna i fönstret så klart. Ja, lite mer julkänsla blev det i köket. Fast när jag tittar på bilderna känns det mer som vår i köket. Måste vara den där julstjärnan i fönstret som gör att det känns mera jul i verkligheten. Vi får plocka ner jullådan i helgen och julpyssla lite tror jag bestämt.

Om någon undrar hur det gick med den där stolen som jag köpte för en 100-lapp i våras, den som behövde lite färg på sig. Den målades till slut i en grön färg och penselränderna blev inte så farliga. Men det var lite pyssligt att få till det. Jag plockade isär hela stolen och målade varje del för sig. Och han den där lilla har så klart gnagt lite på den. 

Trevlig helg! 

3 kommentarer:

 1. Hi there!
  Your blog is Amazing!
  My is just a simple one.

  Paulo Gonçalves
  http://viajaredescobrir.blogspot.pt

  SvaraRadera
 2. så mysigt... och vad trevligt det låter med en bricka frukostgott, kanske vi skulle fixa här!

  SvaraRadera
 3. Måste säga att du har ett väldigt lugnt och stilla kök för att ha fyra barn ;) Men du kanske gör som jag...passar på att fota när barnen inte är i närheten? Inspirerande att se dina vimplar (och att se ett städat kök) Tror att jag både ska städa och göra vimplar och så får jag se om mina barn får komma in i köket, fyra i antal även hos mig :)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!