måndag 13 januari 2014

Ett virkat litet bi

- Mamma! Pappa! Det har flyttat in ett bi hemma hos oss!

På lördagsmorgonen kommer två av barnen springandes in i sovrummet  och säger att ett bi flyttat in hemma hos oss. Jag förstod ingenting och sa att det måste vara ett som flyttat in i höstas och vaknat för tidigt för att det varit så varmt. När jag kommer ner förstår jag vad de menar. För där nere hade jag hängt upp det gula biet kvällen innan för att ta en bild av det. Och hur de kunde se det gula lilla biet i ljuskronan direkt när de kommit ner begriper jag inte alls...

Det är ju väldans gamla nu, de där bina. Jag virkade på dem när jag stod uppe på Stortorgets julmarknad och sedan har de liksom väntat på att få lite ögon och en liten näsa. Något fint att hänga i fönstret i ett barnrum eller ovanför skötbordet.

Och de där prickarna som vi trodde var vattkoppor är borta och vi vet inte vad det var. Men tre barn hade dem, en mer än de andra. Den där minsta åkte på en hemsk förkylning, lite influensa tror jag för han hostade, snorade, var febrig och skrek i två dygn.... kom inte alls till ro. Sedan toppade han det hela med världens ögoninfektion också. Nu hoppas vi att ingen annan i familjen åker på det för det verkar varit en jobbig förkylning, den värsta han haft i sitt 11 månader gamla liv. Och jag har nog inte sovit så lite sedan andra natten på sjuhuset efter han föddes. 

Nu dricker vi honungs- och citronvatten två gånger om dagen och hoppas att det ska skrämma bort de hemska bacillerna.

5 kommentarer:

 1. Usch för baciller!! Men tummen upp för små bin!

  SvaraRadera
 2. Vad gulligt med tyllvingarna! Jag har ju både grått och vitt tyll hemma som ligger och inte blir använt alls. Tack för tips! :)

  SvaraRadera
 3. Hej,
  Brukar koka lite hett vatten och lägga i färsk ingefära och eventuellt lite honung med. Hjälper mot förkylning och smakar gott :) Hoppas ni kryar på er snabbt.
  -Jenny

  SvaraRadera
 4. Vilka små söta! :)
  Jobbigt när liten är så sjuk! Ullharen har ju inte varit så sjuk ännu, men tillräckligt för att man ska bli orolig och känna sig maktlös! Hoppas att liten kryar på sig snart!

  Ang växthuset: Vi gödslade med kogödsel i vanlig köpejord. Vi har valt att ha stora foderhoar så att plantorna kommer upp en bit, plus att det är lättare att ta bort eller förbättra jorden så än om vi hade grävt direkt i backen. Sen ska de täckas så de ser lite snygga också, men en sak i taget. I år kommer vi nog att jordförbättra med gödsel och egen kompostjord.
  Kul att ni funderar på växthus, ni kommer inte att ångra er! Vi köpte vårt via en företagsannons på Blocket och sparade ett antal tusen jmf med att köpa på bygghandel/trädgårdshandel el liknande. Vi köpte i Brastad, det är kanske lite väl långt bort för er, men det lönar sig att googla runt lite!

  Tjoa till om du vill byta lite frön eller så! :)

  SvaraRadera
 5. Guliga bin måste jag säga. Och så måste jag säga att sjuka barn är inget roligt alls. Våra ungar hade ofta prickar när det var något virus i kroppen. Ibland jättemånga prickar, men de försvann sen alltid med förkylningen :)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!