onsdag 8 januari 2014

Saknar den inte alls


Jag saknar inte snön. Inte alls faktiskt. Tycker att det är den bästa vintern någonsin. Och den där skogen är ju så vacker nu när det varit regnigt. Lite som att kliva in i en Elsa Beskow-saga. Man liksom väntar på att den där flugsvampsfamiljen ska komma gående. Det är nästan så att man inte får säga så för alla tycker så synd om barnen som inte får åka pulka och skidor. Men vi alla vet ju att den kommer någon gång och skulle det vara så att det inte blir någon snö så kommer det ju en ny vinter nästa år. Och det var nog många trots allt, som efter förra årets vinter kände att nu får det räcka med snö och kyla.

Jag vet att många tycker att det är grått och trist ute nu.  Men ta en promenad ut i den gröna skogen och andas in den där friska härliga luften en småregnig dag. När du kommer hem tänder du lite ljus och gör varm choklad med vispgrädde. Sedan låtsas du att det är är höst, en lång sådan. Den där hösten som så många tycker är så härlig. Då gör det inte så mycket att det inte är vitt och snöigt.

Sista veckan på lovet har hela familjen gått på promenad i skogen varje dag efter frukosten, bara för att få barnen att gå ut en stund. En väldans bra start på dagen! Det där fina regnet som faller är mer som en mist som återfuktar huden. Inte alls som kylan som biter sig i kinderna och gör dem så torra att det svider en "vanlig" vinterdag.

Idag börjar barnen skolan igen. Pappan är hemma med den lilla och jag skall börja jobba ute i syrummet. Mycket är det som ska göras, hemsidan ska äntligen bli gjord och den ska fyllas med kläder och lite annat fint.

Mia

3 kommentarer:

 1. Snackade med maken häromdagen att vi vågar knappt säga att vi njuter av "vintervädret" för då blir man lätt lynchad känns det som! men det gör vi - tycker det är jätteskönt att vara ute och kratta när det inte regnar, eller greja med vädret eller bara njuta av trädgården. Regnet är trist, men jag tycker det är lika trist såna dagar det bara är gråa snömoln på himlen. Plus att min hud också mår så mycket bättre nu när det inte är minusgrader - jag har ett himla sjå annars att hålla inomhusluften tillräckligt fuktig under vinterhalvåret

  SvaraRadera
 2. Instämmer till fullo!! Bästa vintern på länge (så länge det varade..)! Jag hävdar alltid att jag hellre har värme och regn än kyla och snö, vintertid. Iofs helst bara värme då, om man nu får önska! God fortsättning förresten!!

  SvaraRadera
 3. Du, jag håller med. Har den inte kommit vid det här laget kan den gott vänta till nästa år, den vita vintern...

  Kram Pernilla

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!