fredag 24 januari 2014

Små små frön


När vi gick de där härliga morgonpromenaderna då vintern var mildare, såg vi massor av små söta granar. Jag ville gärna ta med mig en hem men det får man ju inte. Inte ens de där jättesmå på 5 cm... Så jag bestämde mig för att plantera en egen och det tar nog jättelång tid innan jag ens får en gran att pynta. För hur lång tid tar det egentligen?


Sedan har vi den där gerberan från nyårsblomstret ser ju lite mysko ut tyckte barnen. Barnen
var alldeles förskräckta över att den liksom exploderat. Jag förklarade att det var frön och då kom jag på att vi kan plantera dem också.


Vi planterar dem i den gamla torra såjorden i äggkoppar som vi ställer i små terrakottakrukor. Det blir ju fint, allt som behövs nu är ett litet växthus för dem små att växa i.

Trevlig helg!4 kommentarer:

 1. åh, vad fint! Vilket härligt litet projekt!

  SvaraRadera
 2. ja, en gran lär nog ta några ord... inser att jag har det rätt bra som kan plocka vad jag vill i svärfars skog. Tur det, jag brukar inte ha nån framgång med mina sådder! :-)

  SvaraRadera
 3. Det är ju kul med frön! Mina barn har planterat allt möjligt och omöjligt: Kastanjer, kottar, frön från blommor i skogen, frön köpta i affären, frön plockade på Mallorca.......
  Kastanjerna blev träd, som numera hjälper till att fixa allén upp till min brors gård utanför Strömstad!!! Gissa om någon är stolt!? Ett kastanjeträd som planterats i vår trädgård fick sågas ner förra året eftersom det var för stort! Inte lika kul! Sedan har vi olika små palmer i stora krukor som blev av fröna från Mallorca! Men de växer låååångsamt!
  Så lycka till med julgransodlingen! Jag tror på den! :)

  SvaraRadera
 4. Såna små kottfrön har jag i mängder, det blir ju så när man har plockat in kottar i mängder till julen.. Kanske skulle peta ner dem i lite jord och se vad som händer.... även om jag är av den typen som har ihjäl garderobsblommor :-D!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!