tisdag 18 februari 2014

Byxdress
Ibland tar det väldigt lång tid att sy något till barnen. Som den här byxdressen, som Juliette önskade  sig i somras. Nu är den färdig och modellen blev precis så puffig som jag faktiskt önskade. Jag har länge funderat på hur jag skulle få till rätt mått och det är konstigt egentligen för inte är det någon krånglig modell. Men det är mest det där med hur mycket som ska läggas till för att den skall få rätt längd på livdelen. Ibland är det ju bara så att hjärnan inte alls orkar tänka logiskt. 

Jag vet ju egentligen inte vilka ni är som läser bloggen och vad ni vid läsa. Vill ni att jag förklarar hur jag gjort när jag sytt något eller känns det som överkurs? Om det är någon som är intresserad så säj till så kan jag ju göra en bättre beskrivning med bilder också så man lättare förstår. 

Jag har i alla fall använt ett byxmönster som grund och gjort om till två mönsterdelar, alltså två sömmar. För att skarven mitt fram inte ska se så tråkig ut sydde jag på lite skrynkeltyg.

Juliette kallar modellen för byxdress!

10 kommentarer:

 1. å... jättefin, vilket underbart tyg!
  Ja, alltså i min värld får du gärna berätta lite hur du gjorde, så kanske till och med jag skulle kunna göra något liknande?!?

  SvaraRadera
 2. Har du tid och lust att göra en beskrivning vore jag tacksam!

  Maria

  SvaraRadera
 3. Det här inlägget passade mig jättebra just nu, när min dotter tjatar på mig att hon vill att jag ska sy en byxdress till henne. Du får gärna berätta lite mer hur du gjorde denna dress. Det var ett bra tips det där med att utgå från ett byxmönster. Själv har jag letat lite efter ett färdigt mönster. Ja, vi får se vad det blir, kanske blir det en byxdress till denna sommaren eller nästa.

  SvaraRadera
 4. För min del är det också mycket intressant att se hur du har tänkt.

  annika

  SvaraRadera
 5. Jag skulle gärna vilja veta hur Du syr på kantband så fint (som jag sett ibland på Dina alster) på stretchtyg. Typ i en halsringning...

  Tack!

  MVH?
  Hedda

  SvaraRadera
 6. Jo tack! Jag är intresserad av alla tips jag kan få. Alltid finns det något nytt man kan lära sig :)

  h. Jenny

  SvaraRadera
 7. Så fin den er! Da er den ihvertfall klar til sol og sommer i år:)

  SvaraRadera
 8. Superfin!!!! Om du vill dela med dig av hur du syr dina fins alster så blir det glatt mottaget!!!!

  SvaraRadera
 9. Jättefin byxdress!! Och den som väntar på något gott... :) Det jag uppskattar hos dej är att du utvecklar så många egna idéer (dessutom fina!!) och på så vis plöjer lite nya fåror i tiden. Sådant behövs vill jag lova!!! Om du nu också erbjuder dej att tipsa lite på t ex området sömnad, kan jag inte annat än tacka och ta emot!! Och tack förresten för erbjudandet om overlocksmanualen! Verkligen hyggligt!! :) Jag har dock hittat en passande sådan på nätet, så behovet är stillat, men tack ändå!!

  SvaraRadera
 10. Såklart att hon gillade den. Den är ju ljuvlig!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!