söndag 16 februari 2014

En överraskningI storebrors rum har vi en resväska med massor med Transformers-gubbar. Ni vet actionfigurerna som förvandlas till olika fordon. Den väskan leker de inte ofta med men det händer då och då. I veckan ville lillebror leka med figurerna så vi bar ner väskan. När han öppnade den hittade vi en ask med röda geléhjärtan bland alla gubbar. Varken jag eller Kenneth hade köpt asken och förstod inget alls. Men vi kom ganska snabbt fram till att det måste vara storebror som köpt den. Vi lade fort tillbaka den och bar upp väskan så den fina överraskningen inte skulle bli förstörd.

Alla hjärtans dag kom och barnen var i skolan som vanligt. Vi kom hem och de spelade lite dator och sånt och helt plötsligt sprang storebror upp och ner kom han glad och la fram asken på vardagsrumsbordet. Vi spelade sådär överraskade som vi skulle varit om vi inte vetat om det och åt de goda hjärtana. Men jag har så svårt för hemligheter så jag berättade att vi hittat hjärtasken men lagt tillbaka den för att inte förstöra överraskningen. Och det första han säger är

- Jag som tyckte att jag hittat bästa gömstället. Det är ju ingen som lekt med dem på typ hundra år.

Så sant så. Men det är väl lite så att allt händer samtidigt. Alla skall på toa samtidigt, alla kommer på att de just nu ska ringa till en kompis osv... 

I alla fall är det så hemma hos oss. Såsom livet är med fyra barn. Fast den här gången var det ju två bra saker som råkade sammanfalla istället för de där andra sakerna som ofta skapar konflikter.


Vi brukar vanligtvis inte fira Alla hjärtans dag med presenter till varandra eller så, men barnen tycker det är lite mysigt och en ask med geléhjärtan är ju en fin tanke. Det är ändå något som vi alla kan dela på. Och lite gott behöver man ju ibland, eller hur?

7 kommentarer:

 1. Härligt att det finns så omtänksamma goa barn som vill göra sin familj glad!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Men åh så gulligt! Hade han köpt den och gömt den. Jag smälter! :)

  Och underbart att tunikan är klar. Hon har den gamla på sig idag men den börjar bli kort ärmarna. :) Maila mig kontnummer och pris så sätter jag över pengar och skickar adress.

  Kram!!

  SvaraRadera
 3. Känner igen det där... Vi har bara en toalett :D Måste få ge dig lite beröm! Din blogg är så inspirerande, och jag kan bli lite avis när jag ser att du gör sååå fina saker :) Skulle också vilja arbeta med något som inspirerade...

  SvaraRadera
 4. så underbart... vilken fin kille!
  Och jag är precis som du, måste berätta, och har inte helt lätt med hemligheter.
  Söndagskram till dej!

  SvaraRadera
 5. Underbara pojke! Men visst känns det hemskt när man av en händelse råkar avslöja någons överraskning, för hur det än är så blir det ju inte riktigt samma sak när man redan vet. O han hade ju verkligen tänkt till, så typiskt. Men alla blev ju glada ändå.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!