söndag 9 februari 2014

Sjömanskläder


I veckan har jag sytt en liten sjömansdress till en pojke som ska döpas Ture heter han. Det har kommit in några beställningar under åren efter att jag sydde de första.  Så jag har nu bestämt att de kommer att finnas i ordinarie bassortiment på hemsidan när den är färdig. För det är svårt det där med finkläder till pojkar. Flickor kan man ju sy klänningar till i mängder. Roligt är det också, och tacksamt för den delen. Men pojkar, vad syr man egentligen till dem?

Men vet ni, nu när jag har lilla Timothy så känns det som jag faktiskt kommer att sy mer pojkkläder. Det tog liksom bara tre pojkar innan inspirationen skulle komma till mig. Eller så är det kanske för att det är så mycket lättare att sy till en liten än till en sjuåring. Det kanske inte kommer så många olika överdelar men byxor och shorts har jag idéer till. Och sådana heldressar för bebisar (lite 50-tal), det gillar jag. 

Och kameran den ville inte alls igår. Den bara krånglade och hade sig ingen fokus alls så det blir nog till och köpa en ny trots allt.  
7 kommentarer:

 1. vilket gulligt set..! och det är ju sant, det är svårt att sy till pojkar. Och då jag inte kan så mycket om att sy i trikå, med kantband och sådär, så har det mest blivit massa byxor till Gideon. En hel drös genom åren faktiskt...
  Härlig söndagskväll till dej!

  SvaraRadera
 2. Vilket fin sjömansdress. Helt rätt att du kommer att ha det i ditt sortiment. Det är inte lätt att hitta såhär fina och speciella kläder i affärerna.

  SvaraRadera
 3. Sååå fin! Jag tänkte mig att vår lilla Olle skulle få döpas i en sjömansdress framåt våren :)

  SvaraRadera
 4. Jösses så fin!!!! Vad duktig du är!

  Kram/Pernilla

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!