fredag 7 mars 2014

En virkad matta


Ibland hinner jag inte alls med att skriva om allt det där som jag grejar med hemma. Som den här mattan som varit färdig några månader. Den runda jag virkade på lite varje dag samtidigt som den lilla killen tog virknålen då och då. Det gjorde att jag oftast bara han virka några maskor innan han tyckte att det var hans tur att tugga på virknålen.... och då tar det lång tid att virka. Tur var det väl då att den gick att använda medan jag virkade. 


Som den soliga höstdagen då barnen kom hem från skolan och Juliette satte sig på mattan och började bygga på en pärlplatta. Då sprang jag upp för trappan och tog en smygbild bara för att soljuset var så fint. De där oplanerade bilderna blir oftast bäst, trots att det är rörigt  runt omkring. En sko här, lite sladdar där, en kaffekopp, påbörjade virkprojekt o annat pyssel och alla dessa leksaker. Vardag kallas det visst....

Mattan är större nu och har flyttat upp till ett mörkt rum. Jag hinner inte ta nya bilder så ni får några gamla från telefonen.

Trevlig helg och hoppas nu att solen skiner i helgen så vi får in lite fint ljus i huset. Och några värmande strålar när vi röjer i trädgården.

11 kommentarer:

 1. Ja, det är verkligen en bra bild! Ett fångat ögonblick.
  Vilken otroligt härlig matta!

  SvaraRadera
 2. härliga bilder... och det är ju just sådär den är vardagen... lite stökig men hemtrevlig. Bästa fredagen till dej!

  SvaraRadera
 3. Alltså den där mattan är så fin, och den första bilden - jag fastnade genast för den på Instagram, den är så perfekt på nåt sätt!

  SvaraRadera
 4. Jättefin matta! Fina färger i den!! Härligt att den kunde användas under tillverkningsprocessen :) Det händer ju nästan aldrig!

  SvaraRadera
 5. Snygg! Det är en konst att virka så att det inte drar sig och blir vobbligt eller som en strut och du har verkligen lyckats! :)

  SvaraRadera
 6. Hur lyckas du tom att få en röra som du kallar det att se vacker ut?

  SvaraRadera
 7. Hej, Jag ar ganska ny här på din blogg. Vilken fin matta! Jag har också precis virkat klart en rund trasmattematta - de tar lång tid. Men väldigt roligt. Hälsningar Anna

  SvaraRadera
 8. Så fin matta! Jag blir sugen på att göra en själv! Den påminner mig om det vrickade plastmattor som min farmor gjorde. Materialet var helt enkelt plastpåsar från affären som hon klippt i remsor.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!