söndag 2 mars 2014

Veckan som gått


Denna vecka har vi haft sportlov. Men inte blev det mycket till sportlov, simhallen på söndagen var det "sportigaste" vi gjorde. Fast en skogspromenad varje dag på 1,5-2 timmar räknas väl också som sportigt. För att springa runt i skogen bland berg och trärötter är ju faktiskt ganska ansträngande. Inget kostar det och du får massor av härlig frisk luft.  Idag var vi på den längsta skogsutflykten. Cykeltur på 30 minuter och sedan ett varv runt en mysig sjö, fyra timmar totalt i den friska luften. 

Annars så var det här sportlovet mer ett sjuklov. Minstingen delade soffa med storasyster veckan innan lovet. Feber och allmänt hängiga var de. Dagen efter började det poppa upp blåsor i ansiktet på Liten och storasyster fick en i mungipan. Liten verkade även ha halsen full av blåsor då han mest skrek när han skulle äta, fast han var ju inte särskilt glad resten av tiden heller. På lördagen gnällde storebror Elliot över klåda mellan fingrarna. Det sved, brände och kliade och dagen efter fick han så hög feber att han sov hela dagen och det händer inte ofta. Dagen efter var febern borta men det jobbiga på händer och fötter var kvar. Sedan fick stora lillebror Leonard samma kliande, brännande och svidande i händerna och dagen efter feber. Därefter kom blåsorna i halsen, ansiktet, händer och fötter - ja, han fick värst av alla fyra. Det var knappt han kunde gå för att han hade så ont i fötterna. 

Höstblåsor var det för kusinen hade det veckan innan och det såg likadant ut. Men det vi funderar mest över är hur alla kan ha så olika symtom fast ändå lika... och varför vårdguidens beskrivning var så luddig. Så snart barnen mår bättre kan de gå till förskolan eller skolan står det. Hur kan man skriva så när det verkar vara galet smittsamt? Vi fick troligen smittan då kusinen varit sjuk många dagar tidigare. Nä, jag tycker de får uppdatera den där informationen om höstblåsor. Eller har vi haft något annat med liknande symtom?

Men men, nu börjar i alla fall en ny arbetsvecka och barnen ska tillbaka till skolan. Vi är väldans glada över att vi inte bokat någon resa detta lov för det hade ju varit att kasta pengar i sjön med tanke på "sjukligheterna" vi hade.

Och väggen där bakom soffan. Funderar på om det skulle funka att hänga lite annat fint på väggen i ramar tillsammans med den stora. Skulle det funka tror ni, eller är den lite stor att kombinera med mindre bilder i ramar?

3 kommentarer:

 1. Höstblåsor är hemska. Hoppas att ni inte får dem för som vuxen blir man sjukt sjuk. Nu har vår äldsta tappat naglarna på stortårna efter sin ride och han hade blåsorna vid jul.

  Ja ramar blir fint :)

  SvaraRadera
 2. Tänkte precis skriva samma sak!jag fick blåsorna tillsammans med barnen och vi blev väldigt olika mycket sjuka! Det var fruktansvärt smärtsamt! Och efter några månader tappade dottern några naglar och jag fick som blåsor i mina naglar som sen skivade sig! Och efter ännu ett halvår blev drt lika med naglarna igen! Jätte konstigt och på bvc hade dom aldrig hört om detta!

  SvaraRadera
 3. Tänkte precis skriva samma sak!jag fick blåsorna tillsammans med barnen och vi blev väldigt olika mycket sjuka! Det var fruktansvärt smärtsamt! Och efter några månader tappade dottern några naglar och jag fick som blåsor i mina naglar som sen skivade sig! Och efter ännu ett halvår blev drt lika med naglarna igen! Jätte konstigt och på bvc hade dom aldrig hört om detta!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!