söndag 13 april 2014

En pinnkoja


I lördags hade vi en sådan röjardag i trädgården. Eldningsvecka är det så vi passade på att rensa trädgården på pinnar. Det blev en rejäl hög och mycket kom från äppelträdet som beskars tidigare i våras. 

Några av äppelträdsgrenarna fick bli en koja, lite som ett fågelbo fast med boet upp och ner. En koja man kan och fylla med kuddar och ligga och småprata i med bästa vännen. Eller ett solskydd för Liten under varma sommardagar. Eller något att låta klätterväxter klättra upp för.
Vissa tyckte vi skulle elda upp kojan också men jag vill helst göra den till en permanent gäst i trädgården. 

Sedan har vi även gått runt sjön. Vi åt brända korvar, drack varm äppelsaft och fikade massor av kakor. Liten satt på ryggen i en bärsele som han somnade i och sov sedan gott i under resten av promenaden. 

Idag är vi trötta allihop, det var en riktig utehelg och han den lilla vill helst vara ute hela tiden. I går var nog rekord... vi gick ut strax innan 10 och vid 18-tiden när det var dags för middag fick vi ta in en skrikande 1 åring som absolut inte hade tid att gå in. De stora är också ute mycket, det märks att våren är här på riktigt när barnen går ut igen efter middagen. 

Fler söndagsbilder hittar ni som vanligt inne hos fabriken.

3 kommentarer:

  1. å, härligt med riktiga utedagar, underbart att våren är här!
    Mysig koja, den tycker jag absolut att ni ska behålla!

    SvaraRadera
  2. Wow! Så läcker koja! Kan det bli mysigare??

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!