fredag 4 april 2014

Fjärilsdammvippsfjädrar
Jag var på trädgårdsmässan för två veckor sedan. Proppat med människor var det, nästan på gränsen till överfullt. Jag kommer nog inte att besöka den mässan fler gånger på grund av folkkaoset, första och sista gången blev det. Men inspiration får man ju trots trängsel, som till de här "fjärilsdammvippsfjädrarna". Det satt sådana på några kvistar och jag tänkte att de går ju enkelt att fixa själv, speciellt när man har lite fjädrar hemma. 


Dessa härligt färgglada små fjädrarna hittade jag i mataffären förra året, såg att de finns i år också. Det blev inget pyssel då men nu tog jag fram dem och gjorde helt enkelt så här:

Jag började med att limma ihop två med varandra så de pekade åt 
olika håll. 

Därefter fortsatte jag limma fast de andra fjädrarna där de passade. 

När jag kände mig nöjd tog jag några varv tunn ståltråd runt (som jag tyvärr stack mig på och började blöda). Den är lite läskig den där tunna ståltråden och ont gör det att sticka sig på den.

Till sist snurrade jag runt den på riset. Hemma hos oss blir det alltid syrenkvistar eftersom det finns gott om det i trädgården.

Vad jag ska kalla dem vet jag inte riktigt. Några ser ut som fjärilar, några som små dammvippor, därför blev det något så enkelt som "fjärilsdammvippsfjädrar".

Trevlig helg!

1 kommentar:

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!