tisdag 15 april 2014

Nymålade påskägg

Det tog lång att göra färdigt det här. Inte för att det var något svårt alls, mer att det kanske var lite för många ägg att måla i olika färger. Ni vet måla ett lager, tvätta pensel, låta torka, måla nästa färg, torka igen, tvätta pensel osv. Det tog några kvällar, sedan låg de färdiga ett tag för jag hade svårt att bestämma mig för vilka band de skulle ha. Men till slut blev jag trött på beslutsångesten och tog några passande band och limmade på. Så i ett nafs var de färdiga!Det skulle ju bli en överraskning till påsk, men Juliette kom in i syrummet och såg äggen och vi höll det hemligt tills Leonard en dag också kom in och såg äggen. Och de har nu valt ett favoritägg var,  eller Juliette och Leonard har valt och kommit fram till samma resultat.

Leonard, 7år:
- Så det är alltså ni som är påskharen! 

Ja, det är vi och det är vi som är Tomten och tandfen också. Det vill jag ju inte säga för det är lite mysigt med barn och deras tro om att de där hemliga personerna. Jag börjar inse att det snart är slut och får se framemot när Liten blir så stor att han börjar tror på högtidsfigurerna.

Vi har bestämt att äggen ska gömmas i alla fall för de vill gärna leta efter äggen. Och helst vill de att jag ska skriva namn så att det blir rätt ägg till rätt barn.

1 kommentar:

  1. O vilka fina ägg. Jag hade tänkt måla ägg också men sonen ville absolut inte ha nått påskägg i år. Han ville ha påsk present istället. Så jag hoppade över de. Kram

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!