torsdag 15 maj 2014

Afternoon tea


Torsdagstema hos fabriken är idag "duka fint".  Jag tänker då genast på mat som middagar och lunch. Men oftast är det faktiskt lite roligare att duka fika som när man har ett afternoon tea för släkten, som kom för att fira 11-åringen i söndags. Två sorters kakor. En grund mördegskakor som jag delade i två smaker. Kanel på den ena sorten och apelsin med pinjenöt och lemon kurd på den andra. Sedan två sorters maränger och macarons från frysen. Varför frysa in maränger? Jag ingen förklaring till varför jag frös in marängerna tidigare, de liksom åkte in av bara farten. Jag brukar frysa in macarones som är en slags maräng, mest för att de har fyllning. Fast jag kan inte hålla med om att de håller för alltid, de får en konstig bismak efter ett tag i burk. Men ja, det går att frysa in och det är väl egentligen inte nödvändigt men jag inbillar mig att de ändå håller sig lite bättre i frysen.


Jag bakade scones också. Nybakade scones med Philadelphia och apelsinmarmelad, hur gått är inte det...

Och när det kommer till dukning tycker jag ju att det är väldans fint med en vit skrynklig linneduk. Men det är inget som funkar just nu med risk för att 1-åringen ska dra med sig allt på bordet ner i golvet.  Så vi äter på det nötta björkbordet, som den lilla hackad sönder på vissa ställen. Varför han gör så vet jag inte, precis som jag inte förstår varför han  under en period kastade tallriken i golvet.  Ingen av de andra tre har någonsin gjort så. 

Färska blommor tycker jag om, det har vi alltid på bordet. Vilken blomma som ligger i är inte så viktigt. Men favorit är helt klart nejlikan som verkar hålla en evighet. Vi är nu inne på två veckor.

Massor med dukningsinspiration hittar ni som vanligt inne hos fabriken.

5 kommentarer:

 1. vilket härligt kalas det ser ut som...! Duka fint är alltid roligt, speciellt vid lite finare tillställningar. Och i helgen ska vi ha kalas, kan hända att jag dukar lite fint då...! :-)

  SvaraRadera
 2. Åh, så koselig! Skulle gjerne ha fikat meg deg der:)

  SvaraRadera
 3. Oj så mycket gott och vad fint det ser ut.

  SvaraRadera
 4. Vilken findukning, också utan duk!
  Här kastar också sonen (10 mån) tallriken i golvet så fort han hinner, får ju hoppas att det är en övergående fas...

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!